משבר הפליטים מגיע לקרואטיה: אל רשימת המדינות שנמצאות במרכזו של משבר הפליטים באירופה הצטרפה בימים האחרונים גם קרואטיה. לדברי הפליט הסורי דארה ג'אפר, "הם מענישים אנשים. אילו ידעתי שכך יהיה, לא הייתי יוצא בכלל מהארץ שלי. הייתי מעדיף אפילו למות ולא להיקלע למצב כזה", הוא אומר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כ-11 אלף מהגרים נכנסו עד כה לקרואטיה, לאחר שנחסמה הגישה בין סרביה להונגריה, ןתמונות המהומות והכאוס שנראו לאחרונה ברחבי אירופה חזרו על עצמן גם שם: המונים ביקשו לעלות על אוטובוסים שייקחו אותם הלאה, והממשלה מצידה מעדיפה שכמה שפחות מהם יישארו בשטחה.
מי שנשאר לעזור לפליטים הרבים הם אזרחים וארגונים הומניטריים. לדברי דובר סוכנות הפליטים של האו"ם באבר באלוך, "למדינות האלה יש מחויבות חוקית ומוסרית לסייע לאנשים הללו. אל לה לאירופה לנעול את שעריה בפני האנשים הנואשים האלה".
במקביל, הונגריה ממשיכה להסתגר: אחרי הגדר שנבנתה בגבול סרביה ובעקבות ההתפתחויות, נבנית כעת גדר נוספת גם בגבול עם קרואטיה. מצב החירום הורחב, והשוטרים ההונגרים עוצרים כל מהגר שנמסה להיכנס לשטח המדינה. לדברי גיורגי באקונדי, יועץ הבטחון של ראש ממשלת הונגריה, "נכון לעכשיו נמצאים באזור 600 חיילים, ועוד 500 יגיעו במהלך היום".
אך למרות שהדלתות באירופה נסגרות אחת אחרי השנייה, אלפי בני האדם שעברו דרך ארוכה וקשה בדרך ליבשת לא מתכוונים לוותר עד שיצליחו להשתקע בגרמניה ובמדינות המערב. הם מפגינים נחישות ודבקות בלתי רגילים, בעוד המנהיגים האירופים ממשיכים להציג בלבול ולעיתים גם אטימות.