בכפר ההונגרי רוז'קה נפתח הפרק האחרון באודיסיאה של הפליטים, הצעדה הרגלית האחרונה במסע מפרך ומסוכן של אלפי קילומטרים. ליד שדות הכפר עובר נתיב הכניסה העיקרי ממדינות הבלקן אל האיחוד האירופי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
את הלילה בילו הפליטים ביערות מהצד הסרבי של הגבול ועם שחר החלו לנוע לתוך הונגריה. המבריחים הובילו אותם עד למסילת הרכבת וסימנו את הכיוון. בין הצועדים גם נשים הרות, ילדים, קשישים וחולים, אבל בשלב הזה הרגליים כבר נושאות אותם מעצמן.
השוטרים ההונגרים, חלקם בכפפות ומסיכות, מקבלים את המסתננים התשושים בלחמניות ובבקבוקי מים ומורים להם להמתין בחלקת שדה. אוטובוסים בשירות המשטרה אוספים אותם בהמשך למחנה שבו הם נדרשים להציג מסמכים ולמסור טביעת אצבע. רבים מהפליטים מנסים להתחמק מהשלב הזה כדי שבעתיד לא יגורשו חזרה מגרמניה להונגריה - המדינה הראשונה באיחוד האירופי שבה הם נקלטים.
מתקני השהייה הוקמו בחופזה. שלושה מתקנים כאלה קיימים בהונגריה ובכל אחד מהם נמצאים כמה מאות בני אדם, אבל הרוב הגדול של הפליטים מצליח לעקוף את ההמתנה במתקנים ומגיע היישר לתחנת הרכבת בבודפשט.
"אירופה אחוזה אימה"
היום אפשרו הרשויות בהונגריה למסתננים לעלות לרכבת כשהם חושבים שפניהם לחיים חדשים, אך כשנעצרו הרכבות נדרשו הנוסעים המרומים לרדת ולהתייצב לרישום במחנות. משפחות שלמות התייצבו מול השוטרים וניסו לשווא למנוע את רוע הגזירה.
"אל תמתחו ביקורת על כך שהונגריה עושה מה שהיא מוכרחה לעשות", הסביר ראש ממשלת הונגריה. "אנחנו אחוזי אימה, העמים באירופה אחוזי אימה". הוא אף הוסיף שגל הפליטים מאיים על האופי הנוצרי של אירופה - דברים שעוררו גל של גינויים.
מנהיגי האיחוד האירופי מתנהלים כאחוזי תזזית. הם לא מפסיקים להיפגש, לדון ולחפש פתרונות. כולם מסכימים שיש למצוא פתרון למשבר "ברוח האיחוד האירופי", אך המושג המעורפל הזה מפורש אחרת על ידי כל אחת מהמדינות. בינתיים ממשיך זרם הפליטים בכל שעה של היממה ולא נראה שאירופה תצליח לעצור את השיטפון, לפחות בעתיד הנראה לעין.
ערד ניר השתתף בהכנת הידיעה.