מסעדת "זהב" בפילדלפיה של השף הישראלי לשעבר מייקל סולומונוב, זכתה בתואר הנכסף - "המסעדה הטובה ביותר בארצות הברית". ב"זהב" מגישים אוכל ישראלי שכולל בין היתר: פיתות, חומוס, לאפות ושיפודים - וכך מנסה להעביר סולומונוב לקהל האמריקני קצת מזיכרונותיו וחוויותיו מהחיים בארץ.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
פרס "ג'יימס בירד" בו זכתה המסעדה זה האוסקר של עולם הקולינריה. אחרי שזכה בעבר בפרס השף, גם על ספרי הבישול שכתב, עבור סולומונוב לקטוף את הפרס עם "זהב" - זה השיא. "אם היית אומרת לי את זה לפני שנה, לא הייתי מאמין לך", אמר מייקל. "לפני 11 שנים, כשכתבנו את התוכנית העסקית של "זהב", היה עלינו לשכנע אנשים שיש דבר כזה מטבח ישראלי".
מייקל נולד בארץ ובגיל 3 משפחתו עברה לארה"ב. בתור נער חזר לארץ, למד בפנימייה בפרדס חנה והתחיל את העבודה הראשונה שלו בתחום במאפייה בכפר סבא. מאז הוא כתב שני ספרים על האוכל בארץ, יש לו ולשותף שלו כבר 6 מסעדות שמגישות אוכל ישראלי, והוא עומד לפתוח עוד 3 נוספות שנה הבאה.
מייקל עבד שנים במטבח, בעיקר התעסק באוכל איטלקי וצרפתי. החזרה לשורשים של האוכל הישראלי הגיעה אחרי שאחיו דיוויד ששירת בצה"ל, נפל בשירותו הצבאי בשנת 2003. מאז הוא התמכר לסמים, עבר גמילה והבין שגם אם הוא לא גר בישראל - לפחות האוכל גורם לו להרגיש בבית. "כשהוא נפטר הרגשתי כ"כ מרוחק מהמקום שממנו באתי, וכ"כ מרוחק ממנו, דברים מתגבשים מהר מאוד ברגעים כאלה".
מייקל לקח את כל הצוות שלו לישראל, שיטעמו לפני אוכל ישראלי, ומעקש שכל פרט בארוחה חייב לתת את החוויה שיש בארץ. "מה שאני רוצה, בסופו של דבר, הוא לייצג את ישראל שאני אוהב, את ישראל שאיתה יש לי ערכים משותפים, שבה אני מאמין."