כותרות העיתונים במערב אירופה מבשרות: "הגיהנום מגיע", ובידיעות עצמן נכתב כי "גל חום קיצוני שימשך שבוע מגיע לאירופה". הטמפרטורות בערים רבות ביבשת נעות מ-35 ועד ל-40 מעלות. הרשויות במדינות השונות מזהירות את הציבור מפני חשיפה מרובה לשמש, מסבירות על חשיבות שתיית המים ומפצירות בקשישים וילדים לא לצאת מהבית במידה ואין סיבה מיוחדת.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הסיבה למזג האוויר הקיצוני נובע, על פי חוות דעתם של מומחים כתוצאה מאוויר חם שמגיע ממדבר סהרה. "בגלל הלחות, החום יהיה בלתי נסבל", אמרה החזאית הספרדית סלביה לפלנה.
בבירת צרפת התקינה העירייה אמצעים שיקלו על תושבי העיר את החום הבלתי נסבל: מזרקות מיוחדות, חדרי קירור ודוכני משקאות שיפרסו לאורך רחובות פריז. "אני מודאג מכך שאנשים לא לוקחים את המצב ברצינות, אפשר להיפגע מכך", אמרה שרת הבריאות של צרפת, אגנס בוז'ין. פדריק האקווין תושב פריז אמר: "אני מקווה שמשהו השתפר מאז 2003 ופחות אנשים יפגעו. במטרו זה סיוט, לא כדאי להגיע לשם".
זה יוני החם ביותר בצרפת מאז 1947 ובבתי הספר דחו חלק מהמבחנים. ארגוני סיוע אוגרים מים עבור חסרי בית. גל חום כבד, אומנם פחות, עבר על צרפת בחודש אוגוסט 2003 ובמהלכו נהרגו כמעט 15 אלף אנשים, רובם קשישים. "אני בהלם, ללכת בחוץ זה פשוט לא לעניין", אמרה ויטוריה ארטיז, ברזילאית תושבת פריז. "אני אמורה להיות רגילה לזה אבל אני לא".
"גל החום הקשה ביותר בעשורים האחרונים", נכתב בעיתוני איטליה. שר הבריאות המקומי אמר שיהיה צורך ב"צבא של רופאים" בכדי להתמודד עם הנזקים הצפויים. לעומת צרפת, ברומא אוסרים על תיירים לרחוץ במזרקות ומזהירים מפני קנס של 450 אירו למי שיעשה זאת.
גם בגרמניה מצפים לגל חום כבד ובעיר פרנקפורט הטמפרטורות יטפסו עד ל-40 מעלות. שם הזהירו את בעלי חיות המחמד מפני השארתם מחוץ לבית. אפילו בסקנדינביה הקרירה בדרך כלל מצפים לגל החום. בדנמרק ובחלקים משוודיה יגיעו בטמפרטורות עד ל-35 מעלות.
חוקרים טוענים שלגלי החום שאנחנו חווים בתקופה האחרונה יש השפעה על החקלאות, תפוצת בעלי החיים והתפשטות מחלות בשנים הבאות. לדבריהם תושבי אירופה צריכים להתרגל לגל החום הכבד כי הם צופים שבעתיד הקרוב הם יחוו אירועים דומים יותר מפעם בשנה.