למרות שמערכת היחסים בין ארה"ב לרשות הפלסטינית נמצאת בשפל עמוק, ממשל טראמפ מתייצב לצד אש"ף בבית המשפט. משפחות של אמריקנים שנפגעו בפיגועי טרור בישראל במהלך האינתיפאדה השנייה הגישו תביעת פיצויים מהפלסטינים אולם בבית הלבן הפצירו בשופטי העליון בארה"ב לדחות את העתירה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הדיון בתביעה היה אמור להתקיים ביום חמישי האחרון ונותר לשופטים עד מחר (שני) להחליט אם לדחות אותה על הסף. התביעה נדחתה בעבר בערכאה נמוכה יותר בטענה שבתי משפט אמריקניים אינם מורשים לדון בתביעות נגד ארגונים זרים בעקבות מתקפות אקראיות שלא מכוונות באופן מהותי נגד ארצות הברית.
אחרי שבית המשפט הפדרלי בניו יורק דחה את התביעה ב-2016, משפחות הקורבנות עתרו לבית המשפט העליון בדרישה לפסוק לטובתן פיצויים בגובה 654 מיליון דולרים בתביעה שהגישו נגד אש"ף והרשות הפלסטינית. התביעה נוגעת לפיגועים שבוצעו בישראל ב-2002 ו-2004 בהם נהרגו 33 בני אדם ומאות נפצעו.
התביעה הוגשה במסגרת החוק למאבק בטרור משנת 1992 שמתיר לבתי המשפט בארה"ב לדון בתביעות של קורבנות טרור בינלאומי. הקורבנות טענו כי העובדה שהנציגויות של הפלסטינים בוושינגטון פועלות לקידום מאבקם ומפעילות לוביסטים אמורה לחשוף אותם לתביעות.
בחודש יוני דרשו השופטים ממשל טראמפ להתערב בתביעה, כפי שהוא נוטה לעשות בעניינים בעלי השלכות של מדיניות חוץ. משרד המשפטים האמריקני הגיש רק בחודש פברואר את עמדתו הרשמית כשטען שאין לבית המשפט העליון "סמכות להתערב בסוגיה בשלב זה". גם הפלסטינים קראו לבית המשפט לדחות את העתירה.