אחרי המסרים המרגיעים מאירן אתמול, הבוקר (שישי) גינה משרד החוץ את המתקפה הישראלית בסוריה שלשום, והבהיר כי "שתיקתה של הקהילה הבינלאומית מעודדת את התוקפנות הישראלית, לסוריה יש כל זכות להגן על עצמה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתוך כך, דובר צה"ל פרסם הבוקר תצלומי אוויר ממספר מתקנים אירניים שהותקפו על ידי חיל האוויר במסגרת מבצע "בית הקלפים" ביום רביעי האחרון. בתצלומים שפורסמו ניתן לראות את מתקני המודיעין תל קריב, תל ע'רבה, תל מקדד, תל נבי יושע ואת המתקן הצבאי הלוגיסטי של כוח קודס של משמרות המהפכה סמוך לדמשק.
במהלך המבצע הותקפו כ-50 יעדים אירנים בסוריה. מה שנפגע בתקיפה הן עמדות מודיעין, מוצבים, מפקדות ומחסני ציוד ב-16 נקודות שונות ברחבי המדינה.
זו הייתה הכוונה הראשונית של המתקפה, והיא התרחבה בגלל ההתערבות של סוללות ההגנה הסוריות. במספרים מופרזים, ניתן להעריך באופן גס שלאירן יש בסוריה כ-4000 אנשי צבא, מדריכים, יועצים וחיילים של משמרות המהפכה. בנוסף, פרוסים בסוריה כ-8000 לוחמים מארגון חיזבאללה הנתמך על ידי משמרות המהפכה.
יש לאירן בסוריה גם כ-40 אלף לוחמים של מיליציות שיעיות, מעירק, פקיסטן, אפגניסטן ועוד. את אותם עשרות אלפי לוחמים הם מאמנים ומגייסים בסוריה מחוץ למסגרת של הצבא הסורי, במה שניתן יותר לכנות כ"ערב רב" מאשר מיליציות מסודרות.
עם זאת, למרות הפריסה של אלפי לוחמי חיזבאללה, נראה שבשלב זה אירן נמנעת באופן מכוון מלערב אותם בהתכתשות הנוכחית עם ישראל. לפי כל הסימנים, גם חיזבאללה אינו להוט להיכנס לעימות הזה.
נקודה נוספת היא שגם הרוסים בעצמם אינם מאושרים מההתבססות הצבאית של אירן בסוריה. מבחינתם, זה דבר אחד שאירן תספק חיל רגלים לנצל את פעולות חיל האוויר הסורי נגד המורדים. הניסיון להפוך את סוריה לפלטפורמה למתקפה נגד ישראל זה כבר עניין אחר.
האירנים אומרים למעשה שימשיכו במדיניות הנוכחית בסוריה, להמשיך להתחפר צבאית. עוד קודם חיסל חיל האוויר סוללת נ"מ שהביאו במטוסים מאירן, והם ינסו להמשיך להביא כאלה. התפקיד של ישראל הוא לחדד ככל האפשר את הבדלי האינטרסים בין אירן לבין רוסיה ואסד.
אלו היעדים שתקף חיל האוויר בסוריה:
• אתרי מודיעין אירניים המופעלים על ידי כוח קודס
• מפקדות לוגיסטיות של כוח קודס
• מתחם צבאי ומתחם לוגיסטי של כוח קודס בכיסווה
• מחנה צבאי אירני צפונית לדמשק
• אתרי אחסנת נשק של כוח קודס בשדה התעופה "דמשק בין לאומי"
• מערכות ומוצבי מודיעין המשויכים לכוח קודס
• תצפית, עמדות צבאיות ואמצעי לחימה באזור החיץ