המחאה נגד הג'ירו, היום (צילום: ישראל סייקלינג אקדמי)
המחאה נגד הג'ירו, היום|צילום: ישראל סייקלינג אקדמי

מחאה לא ספורטיבית: מפגינים פרו-פלסטינים שהפגינו נגד קבוצת הרכיבה הישראלית שיבשו את פתיחת מירוץ הג'ירו דה איטליה בסיציליה. מקבוצת סייקלינג אקדמי נמסר כי לאחר ההפרעה שעיכבה את ההזנקה, הרוכבים הישראלים - גיא ניב וגיא שגיב - יצאו לדרכם לשלב הרביעי של המרוץ שאורכו 198 קילומטרים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בקו הזינוק של היום הרביעי של הג'ירו נרשמו הפגנות קולניות של ארגונים פרו פלסטינאים: המשטרה האיטלקית, חמושה באלות, פינתה את הדרך לרוכבים. לאחר שהמרוץ יצא לדרכו ברחובות קטניה שבסיציליה, הפעילים הפרו-פלסטינאים פרצו למסלול וחסמו אותו אבל פונו במהרה.

מארגני הקבוצה הישראלית הדגישו כי הפגנות נגד קבוצת סייקלינג אקדמי הישראלית באירופה הם אינן דבר חדש: לדבריהם, ארגונים פלסטינאים ו-BDS מנהלים קרב ממושך מזה חודשים נגד הקבוצה. הם פונים למארגני מרוצים בתביעה להחרים את הקבוצה ועורכים הפגנות נגדה בספרד ובמקומות אחרים באירופה - עד כה כל נסיונותיהם לגרום למארגני מירוצים להחרים את סייקלינג אקדמי עלו בתוהו. היום הייתה למעשה הפעם הראשונה שאותם פעילים הצליחו לחסום מרוץ פעיל במחאה נגד הרוכבים הישראלים. הרוכב גיא ניב אמר היום: "ההפגנות שלהם רק מוסיפות לי מוטיבציה".

המסלול נחסם לזמן קצר (צילום: ישראל סייקלינג אקדמי)
המסלול נחסם לזמן קצר|צילום: ישראל סייקלינג אקדמי

מקבוצת סייקלינג אקדמי נמסר בתגובה: "סייקלינג אקדמי היא קבוצת אופניים ישראלית שרוכביה מישראל ומרחבי העולם - מייצגים את ישראל ואת מדינותיהם כספורטאים רודפי שלום. הקבוצה מאמינה שבאמצעות ספורט אפשר לחבר בין אנשים, עמים ותרבויות. רוכבים מ-16 מדינות מייצגים את סייקלינג אקדמי והיא פתוחה לכולם. כל רוכבי הקבוצה מונו לשגרירי שלום מטעם מרכז פרס והיא נושאת את יונת השלום על מדיה - הקבוצה היחידה בעולם שעושה זאת. הקבוצה מכבדת את זכותם של אנשים להפגין בכל מקום ולהביע עמדותיהם אבל מתנגדת ומגנה כל גילוי אלימות. נסיונות להחרים את הקבוצה עלו ויעלו בתוהו משום שאין לכך כל בסיס. אנחנו גאים בהיותנו קבוצה ישראלית ומבינים שלעיתים יש לכך תג מחיר."

חגיגת מרוץ ה"גירו ד'איטליה" שהגיע לישראל בסוף השבוע האחרון ריגשה עשרות אלפי בני אדם שיצאו במשך שלושה ימים לעודד ולחזות באירוע הנדיר. 176 רוכבים מ-22 מדינות מתחרות הגיעו לארץ: ארה"ב, צרפת, איטליה, גרמניה, דרום אפריקה, אוסטרליה ואף איחוד האמירויות ובחריין. מעבר לרשת האבטחה הרחבה שפרסה המשטרה, 410 הקילומטרים של הרכבים היו מוקפים ברשת של צלמים רכובים על אופנועים ושני מסוקים בשמיים - שתיעדו וכיסו את המירוץ בכל שלביו.