מסיבת העיתונאים, היום (צילום: רויטרס)
מסיבת העיתונאים של מפקד המשטרה במלזיה|צילום: רויטרס
מפקד המשטרה בקואלה למפור ערך היום (ראשון) מסיבת עיתונאים בנוגע לחקירת חיסולו של ד"ר פאדי אלבטש, המהנדס שחוסל במלזיה. "הרוצחים ככל הנראה אירופאים בעלי קשר לסוכנות ביון זרה", אמר והוסיף כי האירוע עדיין תחת חקירה ושהוא לא יכול להתייחס לטענות כי מדובר בפעיל חמאס. "זו סוגיה בינלאומית, המניע עדיין נחקר".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אנחנו ממשיכים לנתח את הגופה כדי למצוא עוד פרטים", הוסיף מפקד המשטרה. "אין חשודים בנתיים, לא נמצא נשק, ברשתות החברתיות אומרים שהיה פעיל פלסטיני של חמאס, אנחנו לא יודעים את זה בוודאות".

חמאס אישר אתמול שאלבטש הוא איש הארגון. אלבטש התמחה באלקטרוניקה, אנרגיה חלופית וכלי טייס בלתי מאוישים ואת מירב לימודיו השלים באוניברסיטה בעזה.

בארגון הטרור גינו בחריפות את חיסולו של אלבטש. בארגון הטרור האשימו את "הידיים הבוגדניות של האויב" שהרגו את "המלומד הפלסטיני שפעל למען המטרה הפלסטינית". בעזה דורשים מהשלטונות המלזיים לפתוח בחקירה אודות מותו של אלבטש בזריזות לפני שהמחסלים יצליחו להימלט מהמדינה.

על פי אתר האינטרנט של האוניברסיטה בקואלה למפור, ד"ר אלבטש סיים את לימודי התואר הראשון שלו ואת התואר השני בהנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטה בעזה. את תואר הדוקטורט שלו קיבל מאוניברסיטת מאלאיה במלזיה.

בזמן שהייתו במלזיה אלבטש עסק בעיקר בהרצאות כמרצה באוניברסיטה פרטית. הוא שימש גם כאימאם במסגד שעל פי הדיווחים נורה מחוצה לו, והיה אף פעיל באגודת הצדקה המלזית "My Care" שפועלת גם בקרב הפלסטינים ברצועת עזה וביהודה ושומרון.

ד
ד"ר פאדי אלבטש (מימין)|צילום:

משפחתו של אלבטש האשימה גם היא את ישראל במותו של המדען. "אנו מאשימים את המוסד כי הוא עומד מאחורי ההתנקשות של חוקר במדעי האנרגיה", אמרה המשפחה וקראה לשלטונות מלזיה לערוך חקירה דחופה כדי לחשוף את המעורבים בהתנקשות בטרם יוכלו להימלט.

לדברי המשפחה, אל בטאש תכנן לעזוב את מלזיה ביום ראשון הקרוב כדי לעמוד בראש ועידה מדעית בינלאומית בנושא אנרגיה בטורקיה.

מהנדס החמאס שחוסל במלזיה ביום שבת
חמאס: היה מאנשינו|צילום:

על פי בלוג המודיעין "אינטלי טיימס", אלבטש נקשר למערך פיתוח אמצעי הלחימה של החמאס בעזה ועבד בהנדסת חשמל. בבלוג מזכירים את דיראר אבו סיסי, איש חמאס שעל פי הדיווחים נכתב על ידי המוסד מאוקראינה. לאחר מעצרו התברר שהיה חבר בוועדה שבראשה עמד מוחמד דף, שעסקה בפיתוח ושיפור טילים, כטב"מים, רקטות ומרגמות.