ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן (צילום: רויטרס, חדשות)
נאום הזכייה של אורבן|צילום: רויטרס, חדשות

הבחירות בהונגריה: בתום ספירת 93% מהקולות נבחר הלילה (ראשון) ראש הממשלה המכהן, ויקטור אורבן, לכהונה נוספת עם 48.94% מקולות המצביעים. מפלגתו זכתה בשני שליש מהמושבים בפרלמנט. זו תהיה כהונתו השלישית ברצף והרביעית סך הכל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

מפלגתו של אורבן, מפלגת האזרחים ההונגרית הידועה בשם פידס, זכתה ל-134 מתוך 199 המושבים בפרלמנט ההונגרי, כך הודיעה ועדת הבחירות המרכזית במדינה. המפלגה נחשבת לבעלת דעות מרכז - ימניות והתמקדה במהלך הקמפיין בסיסמאות נגד מהגרים וזרים. המפלגה השנייה בגודלה, יוביק, זכתה לכ -20 אחוזים מהקולות והמפלגה השלישית היא המפלגה הסוציאליסטית שזכתה ל-11.95%.

אחוז ההצבעה בבחירות עמד על 68.13%, גבוה בהרבה מהבחירות האחרונות במדינה בשנת 2014, אז שיעור ההצבעה עמד על 61.7%. ניצחונו המוחץ של אורבן הפתיע פרשנים רבים שהעריכו כי במידה ואחוז ההצבעה יהיה גבוה, עשוי ראש הממשלה לאבד את הרוב. לאחר נצחונו אמר אורבן: "ניצחנו, זכינו בקרב מכריע שנותן לנו הזדמנות להגן על הונגריה".

נתניהו וראש ממשלת הונגריה אורבן (צילום: רויטרס)
זכו 4 פעמים. 3 ברצף|צילום: רויטרס

מיד לאחר ניצחונו של אורבן, הודיע גאבור וונה, מנהיג מפלגת האופוזיציה "יוביק", על התפטרותו. "מטרתה של יוביק, לנצח בבחירות ולעשות שינוי בממשלה לא הושגה. פידס ניצחה שוב", אמר. במקביל, ראשי המפלגה הסוציאליסטית התפטרו גם הם. יוביק שבעברה הייתה מפלגת ימין קיצוני, מיתגה את עצמה מחדש כבעלת עמדות לאומיות מרוככות יותר, הרודפת אחרי נקיון כפיים ומתנגדת לשחיתות.

אורבן מיצב את עצמו כמגן התרבות ההונגרית-נוצרית, דבר שעבד לו היטב במיוחד באזורים הכפריים של המדינה. שני שליש מהפרלמנט ההונגרי מעניקים לו את הכוח לעשות שינויים בחוקה ההונגרית ולחזק את יכולתו להתנגד למדיניות ההגירה של האיחוד האירופי. זה לא מפתיע אם כן, שהראשונה לברכו על הנצחון הייתה מנהיגת הימין בצרפת, מארין לה-פן. "היפוך הערכים וההגירה ההמונית המקודמת על ידי האיחוד האירופי נדחתה שוב", צייצה בחשבון הטוויטר שלה.

 אורבן זוכה ללא מעט ביקורת מצד האיחוד לא רק בשל עמדותיו אלא דווקא בשל עוצמתו והחשש שהשימוש שלו בכוח יהפוך לאט לאט את הונגריה למדינה אוטוריטרית. בעבר הוא כבר הקטין את כוחו של בית המשפט הפדרלי במדינה, הגביר את הפיקוח על אמצעי התקשורת ומינה מקורבים לעמדות מפתח. מנגד עומדים לו הישגים רבים: הוא שמר על הגירעון מאוזן, הקטין את האבטלה ואת החוב הלאומי של הונגריה וחיזק את כלכלתה. כשנשאל האם הוא נלחם באיחוד האירופי, ענה שהאיחוד האירופי לא נמצא בבריסל אלא בברלין, בודפשט, פראג ובוקרשט.