קוריאה הצפונית לא נסוגה: הממשל הרודני הודיע היום (ראשון) כי הוא "דוחה לחלוטין" את הסנקציות החדשות שהטיל האו"ם על אזרחים וחברות צפון-קוריאניות. בהודעה רשמית שפורסמה בסוכנות הידיעות הקוריאנית KCNA נכתב כי המדינה "תמשיך בפיתוח כלי נשק" וגם בניסויי השיגור.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בסוף השבוע הודיעה מועצת הביטחון של האו"ם על הרחבת הסנקציות נגד צפון קוריאה בעקבות ניסויי הטילים המרובים שלה. בכך אישרה המועצה את היוזמה הראשונה עליה הסכימו הן ארצות הברית והן סין - אחת מבנות בריתה של צפון קוריאה - מאז כניסתו של טראמפ לנשיאות. היוזמה אושרה פה אחד על ידי כל 15 חברות המועצה.
הסנקציות החדשות כוללות הוספת ארבע ישויות - בהן בנק, החיל הבליסטי - ו-14 בני אדם ל"רשימה שחורה" שתמנע העברת כספים, הקפאת נכסים בינלאומיים ואיסור על נסיעות בינלאומיות. מדובר בסנקציות מינימליות, שהושגו לאחר חמישה שבועות של משא ומתן בין וושינגטון ובייג'ינג.
אתמול הביעה שרת ההגנה היפנית תמיכה בנכונותה של ארצות הברית להשתמש "בכל אופציה" כדי להתמודד עם צפון קוריאה, כולל מתקפות צבאיות. לדברי השרה טומומי אינדה, טוקיו מעוניינת לבנות ברית חזקה יותר עם וושינגטון, שיכולה לשחק תפקיד משמעותי בביטחון באזור. "ארצות הברית מבהירה במילים ובמעשים כי כל האופציות על השולחן", אמרה בכנס ביטחוני בסינגפור. "אני מאוד תומכת בעמדה זו. הברית הארוכה בין ארה"ב ליפן תורמת לשלום וליציבות באזור".
היא אף הוסיפה קריאה לחילות הים האירופאיים לספק "נוכחות קבועה ונראית לעין" באזור. "ארצות הברית תמשיך לחפש פתרון דיפלומטי למצב הזה - אולם במידת הצורך, אנו מוכנים להתמודד עם האגרסיביות הצפון-קוריאנית גם בדרכים אחרות", הבהירה שגרירת ארצות הברית לאו"ם ניקי היילי. לדבריה, "אנחנו רוצים פתרון שיושג במשא ומתן, אולם צפון קוריאה מוכרחה למלא את מחויבויותיה הבסיסיות על ידי הפסקת כל שיגורי הטילים הבליסטיים וניסויי הנשק הגרעיני, ונקיטת צעדים קונקרטיים לעבר חיסול תכנית הגרעין שלה".