יממה לאחר שנחת בוושינגטון, נפגשו הערב (רביעי) לראשונה יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ. לאחר הפגישה מסרו השניים הצהרות לתקשורת. "אני מקווה שמשהו נהדר יקרה בין הישראלים לפלסטינים", אמר טראמפ. "אנחנו נשיג הסכם שלום".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אני מחויב לעבוד עם ישראל והפלסטינים בכדי להגיע להסכם, אבל לא ארה"ב ולא מדינה אחרת יכולה לכפות הסכם", אמר הנשיא טראמפ. "אעשה כל שביכולתי לשמש כמתווך בין הצדדים ואנחנו נעשה זאת", אמר והתייחס להסכם שלום בין הצדדים.
"פגישתי עם הנשיא עבאס היא חלק מהמאמצים שלנו" הוסיף הנשיא האמריקני. "אנו רוצים לחתום הסכם עם ישראל, אנו רוצים להשיג שלום בין הישראלים לפלסטינים, עבר הרבה זמן וצריך לקדם את תהליך השלום. כחלק ממאמצינו להגיע לשלום אנו נספק הזדמנויות כלכליות לפלסטינים".
גם יו"ר הרשות נשא דברים ואמר כי הבחירה האסטרטגית של הרשות הפלסטינית היא להביא שלום המבוסס על גבולות 67. "אנו מודים לנשיא על קידום פתרון של שלום, זה ימריץ את יוזמת השלום והמלחמה ובטרור, לקדם שלום שיביא ליחסים בין ישראל לעולם הערבי", אמר אבו מאזן. "אני מודה גם על המאמצים המשותפים למלחמה בטרור. אנו מאמינים שאפשר להגיע לפתרון, אבל אי אפשר לנקוט בצעדים חד צדדיים לקידום השלום".
"אדוני הנשיא, הגיע הזמן שישראל תסיים את הכיבוש", הוסיף יו"ר הרשות. "אנו העם היחיד בעולם שחי תחת כיבוש. אנו רוצים שישראל תכיר במדינה הפלסטינית, כמו שאנו, העם הפלסטיני, מכיר בישראל. אני מביא איתי את המסר של הסבל של העם שלי. אני מאמין שאנו יכולים תחת הנהגתך, חכמתך ויכולות המו"מ שלך, להיות שותפים שיביאו שלום היסטורי".
בפגישתם ידונו טראמפ ואבו מאזן במספר נושאים מדיניים, ולפי הדיווחים ינסה טראמפ "ללחוץ" על אבו מאזן להפסיק את התשלומים למשפחות האסירים שמוחזקים בכלא הישראלי. על פי גורמים רשמיים בוושינגטון, לדעת הממשל האמריקני מימוש דרישה שכזו תקדם את חידוש המו"מ לשלום עם ישראל. עוד דווח כי הנשיא האמריקני יעלה במהלך הפגישה הראשונה שלו פנים מול פנים עם המנהיג הפלסטיני סוגיות נוספות - בהן שינוי הרטוריקה האנטי ישראלית ועידוד האלימות.
בריאיון שהעניק בחודש שעבר לעיתון יפני, הבהיר אבו מאזן כי הוא מוכן להיפגש עם ראש הממשלה נתניהו בוושינגטון, בחסותו של הנשיא טראמפ, בכל עת. לדבריו, הוא אינו חושב שקיימת חלופה לפתרון שתי המדינות בגבולות 1967, שהסדר מדיני עם ישראל יתבסס על פשרה פלסטינית כואבת ושהפסקת הבנייה בהתנחלויות היא תנאי מקדים.