זירת הפיגוע בנמל התעופה, מרס 2016
זירת הפיגוע בבריסל, מרס 2016|צילום:

מחדלי אבטחה התגלו בנמל התעופה בו אירע הפיגוע, השרה הניחה את המפתחות: שלושה שבועות לאחר מתקפת הטרור בבריסל שהחלה בפיגוע הקטלני בנמל התעופה, שרת התחבורה הבלגית לקחה היום אחריות והתפטרה מתפקידה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

השרה, ז'קלין גלנט, הגישה את התפטרותה למלך בלגיה, בעקבות דוח של האיחוד האירופי שהתריע מפני כשלי אבטחה בנמל התעופה "זוונטם" הסמוך לבריסל, בטרם חוליית דאע"ש הוציאה לפועל פיגוע במקום - והובילה למותם של 13 בני אדם ולפציעתם של 20 נוספים.

הדוח המדובר נשלח כשנה לפני מתקפת הטרור שהלמה בבירה הבלגית - והיום נשמעו במדינה גם קולות התומכים בשרה, בהם גם זה של ראש הממשלה שארל מישל שגיבה אותה וטען כי לא ידעה על הדוח - ולכן לא פעלה בהתאם. עם זאת, במפלגתה של גלנט טענו מנגד כי היא דווקא כן נחשפה לנתונים המטרידים שעלו בדוח.

זירת הפיגוע בבריסל, מרס 2016 (צילום: SKY)
זירת הפיגוע בבריסל, מרס 2016|צילום: SKY

מדינות האיחוד ימסרו זו לזו מידע על נוסעים

אמש (חמישי) אישר הפרלמנט האירופי הצעה לפיה מדינות האיחוד ימסרו אחת לשנייה מידע על נוסעים וטסים ברחבי היבשת. ההצעה נועדה לשפר את יכולות המאבק בטרור ולמנוע מקרים בהם תאי טרור נעים בין מדינות אירופה ללא פיקוח.

המטרה העיקרית של המהלך - זיהוי ג'יהאדיסטים ואנשי דאע"ש שמגיעים מסוריה לאירופה. את המידע על נוסעים חשודים יקבלו הרשויות מחברות התעופה עצמן. בכך מסתיים ויכוח שנמשך בין מדינות האיחוד בחמש השנים האחרונות.

הצעד זכה לאחרונה לקידום משמעותי בפרלמנט לאחר שנחשף כי אחד ממבצעי הפיגועים בבריסל בחודש שעבר, איברהים אל-בקראווי, הגיע לאירופה מטורקיה מבלי שזוהה - וזאת על אף שהיה מבוקש בבלגיה.

המהלך מגיע לאחר שבמשך זמן רב הפעילה ארצות הברית לחץ רב על האיחוד האירופי על מנת שיחל לאסוף מידע על נוסעים נכנסים ויוצאים. רשויות הביטחון האמריקניות ביקשו מהאירופים שיתקינו מערכת מידע בשם (PNR), שמצליחה לזהות סממנים חשודים של נוסעים.