המוח תחת השפעה (מימין) וללא השפעה (משמאל) (צילום: CNN)
המוח תחת השפעה (מימין) וללא השפעה (משמאל|צילום: CNN

לראשונה הצליחו מדענים ליצור הדמיה שמציגה את ההשפעה של הסם LSD על המוח האנושי. המדענים באימפריאל קולג' שבלונדון השתמשו בסריקת מוח וטכניקות אחרות כדי לבדוק מה קורה כשמישהו לוקח את הסם הלא חוקי והפסיכדלי, בשם המדעי Lysergic acid diethylamide.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

אנשי האימפריאל קולג' מקווים שהממצאים יסבירו טוב יותר כיצד הסם יוצר את ההזיות החזותיות שחווים המשתמשים. התרופה ניתנה ל-20 מתנדבים בריאים עם היסטוריה של נטילת סמים פסיכדליים. מוחם עבר סריקה ובזמן השימוש בסם הוא הועבר בתוך סורק MRI כדי לחזות בפעילות המוחית שלהם.

"בתנאים רגילים, המידע שמגיע מהעיניים מתקבל על ידי החלק במוח שנמצא בחלק האחורי של הראש, הוא נקרא שכבת הראייה", הסבירו החוקרים, אבל כאשר המוח תחת השפעת LSD, חלקים נוספים רבים במוח, לא רק אלו הקשורים לעיבוד הראייה, תורמים לתהליך החזותי".

החוקרים התפלאו כשראו שבבדיקת הפעילות כמעט כל המוח "נדלק", כלומר יש עדות לפעילות במקומות רבים. "יש התפוצצות של אינפורמציה", אמר מומחה המוח, ד"ר רובין קרהארט האריס לרשת CNN. "החלק שאחראי לראייה הופך לפעיל בהרבה משאר המוח, והגוף מזרים דם רב לאזור שאחראי על העיבוד החזותי. זה מה שגורם להזיות של המתנדבים והמשתמשים על פי המחקר".

ה-LSD יוצר לראשונה בשוויץ ב-1938 כדי לטפל בהפרעות פסיכיאטריות. היום הוא מוגדר כסם אסור ומסוכן מאוד ברחבי העולם, ומומחים מנסים שוב לראות אם בכל זאת ניתן לטפל בעזרת הסם בהפרעות פסיכיאטריות שונות.