נגיף הזיקה עשוי להתחיל להתפשט בארצות הברית בחודשים הקרובים - כך מזהיר בכיר במשרד הבריאות האמריקני למגזין "טיים". לדבריו, המצב הנוכחי המדאיג דורש "הכנות הכרחיות" להתמודדות עם התפרצות כזו. והוא אינו היחיד: ד"ר אנטוני פאוצ'י, ראש המחלקה הפדרלית למחלות זיהומיות, חושש מהתפרצות מסוכנת בקרוב. "כבר יש לנו זיקה בארה"ב, אבל אפשר לבלום את ההתפשטות", אמר לרשת ABC.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
התקשורת בארה"ב החלה להביע חשש מהתפרצות אחרי שהמרכז למניעת מחלות דיווח שיש 157 נשים בהריון עם נגיף הזיקה בדמן - במיוחד בפורטו ריקו. אצל כמה עשרות מהן גילו גם תסמינים של מחלה שמובילה לפגמים בעוברים.
ד"ר מרגרט צ'אן, שעומדת בראש ארגון הבריאות העולמי, אומרת שהתפרצות והתפשטות הנגיף היא המחיר שהאנושות משלמת על הכישלון בניסיונות השליטה על מעבר היתושים.
גם המזרח התיכון על הכוונת
בדיון השנתי של ארגון הבריאות היא אמרה שיש 60 מדינות נגועות בנגיף והמספר הזה רק יעלה כשלאחרונה - הזיקה מתפשטת גם באפריקה ותגיע לאירופה ולמזרח התיכון כבר בקיץ הקרוב.
בשבוע שעבר ארגון הבריאות פרסם הערכה לגבי 18 מדינות באירופה, ובהן ישראל, בהן יש סיכוי בינוני להתפרצות הנגיף. "העדויות החדשות מראות לנו כי קיים סיכון של התפשטות זיקה באירופה, סיכון שמשתנה ממדינה למדינה", אמרה ד"ר סוזנה ג'קב, שעומדת בראש ארגון הבריאות העולמי (WHO) באירופה. "אנו קוראים למדינות בעלות הסיכון הגבוה ביותר להתפרצות לחזק את יכולותיהן ולקדם צעדים שימנעו התפרצות רחבה יותר", הוסיף.
האגף לאפידמיולוגיה של משרד הבריאות עדכן בתחילת השבוע את רשימת האזורים והמדינות בהן יש התפרצות של מחלת נגיף הזיקה ובהן ארגנטינה, פרו וגרנדה באמריקה הלטינית: במשרד ביקשו מהנוסעים להתייעץ עם מרפאה לפני יציאה לאחת המדינות שברשימה.