צילום אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
הפגנת פעילים פרו-פלסטינים|צילום: רויטרס

רגע לפני הבחירות האזוריות בבריטניה שיתקיימו מחר (חמישי), מצאו את עצמן מספר מועצות מקומיות מתגוננות בבית המשפט העליון של בריטניה אחרי שכפו חרם על מוצרים ישראליים המיוצרים בהתנחלויות בגדה המערבית. את התביעה הגיש הארגון "Human Rights Watch" היהודי (JHRW) נגד שלושה גורמים - מועצת העיר לסטר, מועצת העיר סוונסי ומועצת גווינידד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הארגון היהודי פנה גם למשרד המשפטים בלונדון שיכריז על החרם כבלתי חוקי, מפני שהוא מפר מספר חוקים, בהם חוק השלטון המקומי וחוק השוויון. מנגד, טוענים הארגונים הפרו-פלסטינים במדינה כי המהלך המשפטי הוא "מביש". "זה מביש שמועצות מקומיות מותקפות אחרי שהן פועלות על פי החוק הבינלאומי והחוק הבריטי", אמרה רבקה ברנרד, פעילה פרו-פלסטינית. "ההתנחלויות הבלתי חוקיות הן חלק מההתעלמות הישראלית השיטתית מהחוק הבינלאומי ומעקרון זכויות הפרט של הפלסטינים".

על פי הדיווח בבריטניה, הוצאו הנחיות חדשות לרשויות בהן מופיעה אזהרה מהפעלת חרם ללא אישור מפורש מהממשל וממערכת המשפט בלונדון. במשרד המשפטים הבריטי אמרו שהפעלת חרם "עשויה לפגוע ביחסים בין הקהילות, לפגוע בציבור הרחב, לפגוע באינטגרציה ולעורר אנטישמיות". כמו כן, נאמר בהודעה שהחרם יפגע גם ביכולת הייצוא של בריטניה וביחסים הבינלאומיים של בריטניה.

"הממשל הבריטי אומר שוב ושוב שההתנחלויות בשטחים הפלסטינים הכבושים הן בלתי חוקיות", הוסיפה ברנרד. "יצאו גם הנחיות ואזהרות לבעלי עסקים שסוחרים או משקיעים בהתנחלויות הבלתי חוקיות".

"זהו לא חרם נגד ישראל ולא מתקפה נגד היהודים, זה מכוון להתנחלויות הישראליות הלא חוקיות בגדה המערבית" הבהיר דובר מועצת לסטר, שם אישרו ראשי המועצה את החרם נגד המוצרים כבר ב-2014. דובר מועצת סוואנסי הוסיף בתגובה למהלך המשפטי: "מעולם לא החרמנו מוצרים ישראלים ואין לנו כוונה כזו". בכל הרשויות מבקשים להדגיש שזהו לא מהלך נגד הקהילות היהודיות.