שעות ספורות לפני שיוון אמורה הייתה להיות מוגדרת חדלת פרעון, הגיש ראש הממשלה אלכסיס ציפראס לגוש האירו בקשה לתכנית חילוץ חדשה. על פי הדיווחים באירופה, הצעתו של ציפראס כוללת פריסת חובותיה של יוון למשך שנתיים נוספות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כלי תקשורת ביבשת מדווחים שציפראס עשוי להמריא לבריסל עוד הלילה בניסיון להגיע להסכם עם הנושים של יוון. בתוך כך תתקיים הערב פגישת חירום של חברות האיחוד האירופי שידונו בהצעת פריסת החובות החדשה.
מלשכת ראש ממשלת יוון נמסר כי ציפראס התקשר אמש לנשיא הנציבות האירופית, ז'אן קלוד יאנקר, והשניים שוחחו על ההצעה החדשה. השיחה בין השניים ארכה על פי הדיווחים שעות ארוכות.
יאנקר, שהזהיר את יוון כי הכרעה במשאל העם נגד עסקה עם הנושים תוביל להוצאת יוון מהאיחוד האירופי, הגיש אמש הצעה לממשלה באתונה - כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס. מהפרטים עולה כי הצעתו של יאנקר מתאפיינת בהפחתה משמעותית של המס בתעשיית התיירות במדינה.
אתמול: עצרת ענק באתונה
גם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, שדוחקת בימים האחרונים בהנהגה היוונית "להתעשת" ולשוב לשולחן המו"מ, טענה היום כי עדיין נותר זמן למציאת פתרון. אמש נערכה באתונה עצרת ענק כשאלפים קראו למדינה לצאת לדרך חדשה, להתנתק מהאיחוד האירופי ולחזור למטבע הדרכמה.
"המסר של כולנו הוא 'לא' רועם נגד כל אותן הגבלות שאירופה רוצה להטיל על יוון כדי שנקבל מהם דמי כיס", אמר תושב אתונה בשם קליו קרבטוסו. "בשבילי מדובר במלחמה", אמר מפגין אחר, "אנחנו בצניחה חופשית ומקווים שיימצא פתרון".
ביום ראשון הקרוב אמור להיערך ביוון משאל עם על תכנית החילוץ, אף שבשל הדיונים הקדחתניים לא ברור האם המשאל יתקיים כסדרו או מה יהיה תוקפו. החשש הגדול באירופה הוא שיציאתה של יוון מגוש האירו יוביל לטלטלה ואולי אפילו לקריסה של המערכת הכלכלית של הגוש.