הנמל הנטוש בספרד (צילום: יהונתן בייסקי)
הנמל הנטוש בספרד|צילום: יהונתן בייסקי

אם חלמתם פעם להיות הבעלים של נמל תעופה גדול - זו ההזדמנות שלכם. נמל התעופה סיודד ריאל בספרד מוצע למסירה על ידי הרשויות המקומיות, לאחר כישלון מתמשך למשוך חברות תעופה שיטוסו אליו. מאחר והחוק המקומי לא מאפשר מסירה של נכסי מדינה ללא תמורה, מחירו של שדה התעופה נקבע על אירו אחד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מדובר בנמל תעופה שנמצא בין מדריד לקורדובה שבספרד. השדה נבנה בעלות של מיליארד אירו והוא נפתח לתנועה ב-2009 - ממש במקביל לפרוץ המשבר הכלכלי בספרד. התכנון היה שמסילת הרכבת המהירה העוברת בסמוך לו תהפוך אותו לשדה נוח לאלו המעוניינים להגיע לאחת משתי הערים, אך המשבר הכלכלי הוריד דרמטית את נפח התנועה האווירית, ותחנת הרכבת שהייתה אמורה לקשר את השדה לשאר המדינה לא נבנתה מעולם.

במשך תקופה קצרה הופעלו למקום טיסות של חברת איבריה מברצלונה, ושל חברת ריאנאייר מלונדון, אך קשיי הגישה לשדה - שממוקם באמצע הערבה הספרדית, רחוק ממרכזי אוכלוסייה - הפכו את הטיסות ללא רווחיות והן הופסקו לאחר זמן קצר. מזה ארבע שנים הטרמינל רחב הידיים, רחבת החנייה למטוסים ומסלול ההמראה הארוך - עומדים ריקים.

ממשלת ספרד ניסתה למכור את הנמל במחיר של 100 מיליון אירו, אך לא היו קונים. כעת, הוחלט להעביר את המקום לכל אחד שיסכים לקנות אותו, ולשלם את המיליונים הרבים שהבעלים החדשים יהיה חייב לרשויות המקומיות במסים.

העובדה שהממשלה נתנה את ידה לבניית שדה תעופה באמצע שום מקום, בעלות גבוהה מאוד, הפכה לאחד הסממנים המייצגים של המדיניות הכלכלית הבזבזנית בספרד לפני המשבר. התקשורת המקומית הפכה את השדה לסמל לבזבוז ולבנייה של פרויקטים לא כלכליים, וכל נושא שקשור לנמל השומם מסוקר בהרחבה בתקשורת הספרדית.