לקראת הסכם באפגניסטן? אחרי 17 שנות מלחמה עקובה מדם, המו"מ בין ארצות הברית לנציגי ארגון הטרור טליבאן מתקרב לשלבים הסופיים. נשיא אפגניסטן, אשרף גאני אחמדזאי התייחס הבוקר (שני) להתקדמות בשיחות ואמר: "נוכחות הכוחות הזרים לא יידרשו בטווח הארוך, בהתאם להסכם בינלאומי". הנשיא דיבר גם על השאיפה להוציא את כל הצבאות הזרים מהמדינה: "אנחנו מנסים להוריד את מספר הכוחות לאפס".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
ארצות הברית הרשמית מסרבת להתייחס למו"מ שמתקיים בקטר, אך בכיר בממשל האמריקני שסירב להזדהות ומוצב בבירה קאבול, אמר אתמול כי מדינתו מחויבת לנסיגת הכוחות ותיאר את ההתקדמות המשמעותית בשיחות בשבוע שעבר. "אנחנו לא מחפשים נוכחות צבאית קבועה באפגניסטן", סיפר.
בסוף השבוע דווח כי נציגי ארה"ב ובכירים בטליבאן החלו בגיבוש הסכם לפיו הכוחות הזרים ייסוגו מאפגניסטן בתוך 18 חודשים ממועד החתימה. השליח האמריקני לקטר, זלמאי חאליזד נשמע מסויג יותר: "למרות ההתקדמות, שום דבר לא סופי".
ארצות הברית פלשה לאפגניסטן לפני 17 שנים, כחלק מהמלחמה בארגוני הטרור שהגיעה בעקבות פיגועי ה-11 בספטמבר. כ-5,000 חיילים אמריקנים נהרגו מאז תחילת המלחמה ולמעלה מעשרת אלפים נפצעו.