לפחות 49 בני אדם נורו למוות בטבח המחריד שביצע ברנדון טרנט, לאומן גזען בן 49, שהואשם אתמול ברצח. יומיים אחרי המקרה הנורא, הרשויות בניו זילנד טרם אימתו את כל שמות ההרוגים אך לאט לאט משפחותיהם מזהות את הגופות של יקיריהן ומספרות בעצב רב על מי שהיו בשבילן.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
מוקאד איברהים הוא אחד מהקורבנות הצעירים ביותר בטבח. הוא היה רק בן 3 והגיע למסגד א-נור כדי להתפלל עם אביו ועם אחיו, שהצליח להימלט לבית החולים ולהציל את חייו. משפחתו תיארה אותו כילד "אנרגטי ומלא שמחה" וסיפרו כי אהב לשחק המון. בשלב זה גופתו טרם זוהתה אך הוא ככל הנראה נספה לצד 48 קורבנות נוספים.
חאג'י דאוד היה הקורבן הראשון שזוהה באופן רשמי. הוא היה בן 71 במותו ועיקר עיסוקו בחיים היה לנהל את האיגוד האפגאני בניו זילנד וסייע לפליטים להתחיל את חייהם מחדש במדינה. בנו עומאר סיפר כי אביו השליך את עצמו אל עבר אחד המתפללים במהלך הירי, ככל הנראה כדי להגן עליו.
נאם ראשיד היה בן 47, ועל פי דיווחים הוא ניסה לחטוף את הנשק מידי הרוצח אך כשל בכך ונורה למוות. הוא עבד בצעירותו כבנקאי בפקיסטן אך היגר בהמשך חייו לניו זילנד, שם עבד כמורה וחשב שיתחיל בבניית חיים חדשים ללא מוות או אלימות.
הארון מחמוד נרצח בגיל 40. אלמלא נורה למוות הוא היה יכול להשלים את לימודי הדוקטורט שלו בכלכלה ובסטטיסטיקה. הוא הותיר אחריו אישה ושני ילדים בני 13 ו-11.
"תכנן ירי נוסף"
כאמור הרוצח, שתיעד בשידור חי את הטבח הואשם ברצח. טרנט הובא לבית המשפט בקרייסטצ'רץ' כשהוא אזוק. הוא סירב לדבר, ובמשטרה מאמינים שצפויים נגדו אישומים נוספים.
ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן אישרה כי בין הקורבנות של הטבח יש גם ילדים וציינה כי המחבל תכנן להמשיך את המתקפה אך נעצר על ידי שני שוטרים מקומיים. 39 פצועים עדיין מאושפזים בבית החולים, 11 מהם עדיין במצב קשה.
המשטרה המקומית פנתה לציבור בהודעה בטוויטר וקראה לעדים לאירוע למסור עדותם ולתרום לחקירה. "המשטרה רוצה לשמוע מכל אחד שאולי ראה, שמע או שיש לו מידע על המתקפה ב-15 במרץ", נמסר. במקביל, מאות אנשים הגיעו לאזור הטבח למחות נגד מסע ההרג הרצחני והביעו תמיכתם בקהילה המוסלמית המקומית. אחד אחרי השני הם הניחו זרי פרחים לזכר הנרצחים והביעו סולידריות עם הנפגעים.