ראש דסק ה-BBC בסין, קרי גרייסי, הודיעה היום (שני) על התפטרותה מתפקידה - מכיוון והיא אינה מוכנה יותר לשתף פעולה עם פערי השכר המגדריים בה, לדבריה. במכתב פתוח שפרסמה האשימה את הרשת, בה היא עובדת כבר כשלושה עשורים, בכך שיש בה "תרבות תשלום סודית ולא חוקית". גרייסי הודיעה כי תשוב לדסק החדשות הטלוויזיוני ברשת: "שם אני מצפה לקבל תשלום הוגן".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לדברי גרייסי, שאף מגישה פעם בשבוע את אחת התכניות המובילות ברשת, סיפרה במכתב כי נחרדה לגלות כי שני מנהלי הדסק הבינלאומיים הגברים בחברה מרוויחים "לפחות 50% יותר" משתי מקבילותיהם הנשים. "חוק השוויון מ-2010 קובע שגברים ונשים המבצעים עבודה שווה צריכים לקבל שכר שווה", הזכירה.
לאחרונה פורסם כי שני שליש מכוכבי הרשת הטלוויזיה BBC, המשתכרים יותר מ-150 אלף ליש"ט בשנה, הם גברים. ראש דסק ארה"ב שובץ ברשימת המשתכרים בין 200 ל-150 אלף ליש"ט, וראש דסק המזה"ת מרוויח בין 150 ל-200 אלף דולרים. אולם גרייסי וראש דסק אירופה, קטיה אדלר, לא היו כלל ברשימה - דבר המעיד על כך שהן משתכרות פחות מ-150 אלף דולרים.
גרייסי אמרה כי דרשה שכל ארבעת ראשי הדסק יקבלו שכר שווה, "אך ב-BBC הציעו לי רק העלאה משמעותית, שהיא עדיין רחוקה משוויון - אני מאמינה שאני מרוויחה שכר נאה מאוד, במיוחד עבור אדם בארגון הממומן באופן ציבורי", הוסיפה. "אני פשוט רוצה שה-BBC יציית לחוק הדורש הערכה שווה של נשים וגברים". ברשת, עם זאת, מתעקשים כי "אין כל אפליה שיטתית נגד נשים".
בנוסף, ברשת רעננו בקרב כלל העובדים את הנוהל לפיו עובד המביע את דעתו באופן פומבי בנושא כלשהו, לא יכול לנהל ראיונות באותו הנושא בשידור - כלומר, כל עובד שהביע תמיכה כלשהי בגרייסי או בשוויון שכר בין נשים לגברים, לא יוכל לראיין על כך בשידורי הרשת הפופולרית.