הדיווח על מפגש פסגה היסטורי בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הכה היום (שישי) את מדינות העולם בתדהמה נוכח העובדה שמדובר בפגישה חסרת תקדים, ובאירוע שצפוי להתרחש אחרי שנה של "דם רע" שזרם בין השניים. עם זאת, בארה"ב מנסים לצנן את האירוע ואומרים כי יידרשו עוד מספר שבועות על מנת לארגן את הפגישה שצפויה להתקיים בחודש מאי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
רוסיה, שהיחסים בינה לבין ארה"ב עלו על שרטון לאחרונה על רקע כתבי האישום שהוגשו נגד אזרחיה באשמת מעורבות בבחירות לנשיאות, בירכה על המהלך. שר החוץ הרוסי סרגי לברוב כינה אותה "צעד בכיוון הנכון", ורמז בכך שהוא תומך במהלך.
סין, שזעמה אמש על החלטתו של טראמפ להטיל מכסים על ייבוא פלדה ואלומיניום, הביעה שמחה על הפגישה הצפויה ואמרה כי מדובר ב"סימנים חיוביים" מצד ארה"ב. סין נחשבת למדינה המקורבת ביותר לצפון קוריאה, שכן הכלכלה של המדינה המסוגרת מסתמכת עליה, ועל כן לסין יש מנופי לחץ משמעותיים על פיונגיאנג.
גם בדרום קוריאה, שמנהיגה הליברלי מון ג'יאה-אין נבחר לראשות המדינה על בסיס המצע התומך בהידברות עם השכנה מצפון, בירכו על הצעד ואמרו כי הוא מבטא "תקווה והקלה" עבור אזרחיה.
במדינות אירופה, שהביעו בעבר חשש מפני הסלמה ביחסים בין ארה"ב לצפון קוריאה, טרם נשמעה התייחסות. כמו כן, לדברי מזכיר המדינה האמריקני, טראמפ עצמו היה זה שקיבל את ההחלטה להיענות לבקשתו של קים ולהיפגש עמו בחודש מאי.
השניים צפויים לדון בפירוז צפון קוריאה מנשק גרעיני, בעוד שעל פי ההערכות פיונגיאנג כבר התחמשה בנשק זה והגיעה ליכולת גרעינית משמעותית. מצד הבית הלבן נמסר כי ארה"ב "מצפה לפירוז מלא, אך עד שזה יקרה כל הסנקציות והלחץ המקסימלי על פיונגיאנג יימשכו".