תחנת החלל הסינית "טיאנגונג 1", שהפכה לסמל תכנית החלל הסינית לאחר ששוגרה בהצלחה ב-2011, צפויה להתרסק בימים הקרובים במקום לא ידוע בכדור הארץ לאחר שיצאה מתפקוד לפני כשנתיים. אזור ההתרסקות לא ידוע וחלק גדול מכדור הארץ נמצא בטווח הפגיעה האפשרית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
התחנה הסינית שמשקלה כ-8 טון וחצי, צפויה להתרסק בין קו רוחב 43 צפון לקו רוחב 43 דרום החל מיום שישי הקרוב ועד שלישי בשבוע הבא. המשמעות היא שמעבר לישראל, גם צפון אמריקה ומרבית דרום אמריקה, חלקים נרחבים באירופה, אפריקה ואוסטרליה נמצאות בטווח ההתרסקות המוערך.
"התרחיש הגרוע ביותר הוא שתחנת החלל תיכנס לאטמוספרה מעל אזור מיושב וחלקים קטנים יפגעו בקרקע וככל הנראה יגרמו לנזקים מינוריים", ציין האסטרו-פיזיקאי האמריקני ג'ונתן מק'דאוול. עם זאת, התרחיש הסביר ביותר הוא שמרביתה של מעבדת החלל תישרף עם כניסתה לאטמוספירה של כדור הארץ מעל האוקיינוס, וחלקים שיישארו ממנה יגיעו אל המצולות.
עם זאת, הסכנה לבני אדם היא מזערית: הסיכויים שאדם ייפגע מפסולת מהחלל הם 1 לטריליון, נתון נמוך בהרבה מהסיכוי להיפגע מברק בארצות הברית (1 ל-1.4 מיליון).
"טיאנגונג 1", שזכתה לכינוי "הארמון השמיימי", שוגרה לחלל בספטמבר 2011 ויצאה מתפקוד ב-16 במרס 2016. היורשת שלה, "טיאנגונג 2", שוגרה ב-2016 ונכנסה למסלולה חצי שנה לאחר שאבד הקשר עם קודמתה. השתיים מהוות נקודות ציון בדרכה של סין למטרתה הסופית: תחנת חלל תוצרת סין במשקל 20 טון שתישאר באופן קבוע מחוץ לאטמוספרה החל משנת 2022.