הקברים שנותצו בברוקלין (צילום: טוויטר)
הקברים שנותצו בברוקלין|צילום: טוויטר

השחתת המצבות בבית העלמין היהודי בברוקלין לא הייתה מעשה ונדליזם – כך קבעו היום (ראשון) במשטרת ניו יורק. עוד אמרו כי הנזק שנגרם ככל הנראה היה כתוצאה מתחזוקה לקויה ופגעי מזג האוויר, דבר שאושר על ידי מנהלי בית הקברות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

קברים בבית עלמין בניו יורק, המשמש ברובו לקבורת יהודים, נמצאו הלילה מושחתים, ודובר המשטרה בעיר ציין כי המחלק לחקירת פשעי שנאה פתח בחקירת ניתוץ המצבות.

דב היקינד, חבר בית המחוקקים בניו יורק, העלה פוסט ברשתות החברתיות ובו תמונות של שברי המצבות, וקרא להמשך חקירת האירועים. הדיווחים בארצות הברית באים על רקע האירועים האנטישמיים שהתרחשו בחודשים האחרונים במדינה, מאז כניסתו של הנשיא דונלד טראמפ לבית הלבן. במהלך השבועיים האחרונים אירעו השחתות בבתי עלמין בערים רוצ'סטר, פילדלפיה וסנט לואיס.

השחתת קברים בסנט לואיס
השחתת קברים בסנט לואיס|צילום:

לפני יומיים נעצר חואן תומפסון בן ה-31 במיזורי בחשד כי הוא האיש שהתקשר למשרדי הליגה נגד השמצה ומרכזים יהודיים נוספים בארצות הברית וטען כי הטמין פצצות. האיום על הליגה נגד השמצה התקבל ב-22 בפברואר, אולם נקבע כי הוא אינו אמין והמשרדים לא פונו, זאת בניגוד למרכזים היהודיים שפונו מיושביהם.

באחד המקרים תומפסון התקשר לבית ספר יהודי במישיגן, וסיפר כי הטמין במקום שתי פצצות. הוא הוסיף כי הוא "מצפה לניוטון היהודית" - התייחסות לטבח בעיירה ניוטון שבקונטיקט, בו אדם ירה למוות ב-20 תלמידים ושישה עובדים בבית ספר מקומי.

שוטרים פדרליים עצרו את תומפסון, וחוקרים מנסים לקבוע את תפקידו בשלל האיומים הנוספים שאירעו כלפי עשרות מרכזים יהודיים מאז חודש ינואר האחרון. בהמשך הוא יובא לדיון בפני שופט במנהטן, שם שוכנים משרדי הליגה נגד השמצה.

תוך חודשיים: איומים ביותר מ-100 מרכזים

מאז ינואר האחרון התקבלו איומי שווא ביותר ממאה מרכזים יהודיים ברחבי ארצות הברית, כשבעקבותיהם נאלצו הרשויות לפנות אותם מכלל יושביהם. בנוסף, שלושה בתי קברות יהודיים הושחתו בשבועיים האחרונים: ברוצ'סטר שבניו יורק, בפילדלפיה ובמיזורי עצמה. הרשויות הדגישו כי מוקדם לקבוע האם מדובר בפשעי שנאה אנטישמיים או בוונדליזם.

"האנטישמיות חייבת להיפסק", טראמפ|צילום: רויטרס, חדשות

בעבר התבטאה הליגה נגד השמצה נגד גל האירועים והפצירה בפוליטיקאים לצאת בבירור נגד גילויי אנטישמיות. כשהנשיא טראמפ נשאל שאלה בנושא זמן קצר לאחר פגישתו עם ראש הממשלה נתניהו, הוא כינה את השאלה "לא הוגנת", את העיתונאי ששאל אותו את השאלה בנושא "שקרן" ואז הכריז על עצמו כאדם "הכי פחות אנטישמי בעולם".

הנשיא טראמפ אמר בשבוע שעבר כי "אנטישמיות היא נוראית, היא הולכת להיפסק והיא חייבת להיפסק", אולם מאז לא התייחס לאירועים ואף לא גינה שום אירוע ספציפי. בנוסף על כך, התובע הכללי של מדינת פנסילבניה אמר לכתבים כי הנשיא אמר במפגש עם תובעים כלליים כי ייתכן והאירועים הללו נועדו "לגרום למישהו להיראות רע" - עדות לכך שהנשיא מאמין לתיאוריות קונספירציה סביב האירועים האחרונים.