זו היתה שנה מרובת אירועים בצרפת, אבל יש אישה אחת ש-2016 סומנה עבורה כהצלחה שהובילה לשנת 2017, שנחשבת כקריטית עבורה: מארין לה פן. הקמפיין שלה לנשיאות צרפת, אותו היא משיקה בימים אלה, הוא כהרגלה שנוי במחלוקת, תקיף וחד משמעי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפני שנתיים, לאחר רצף הפיגועים בשרלי הבדו ובהיפר כשר, היא הייתה הפוליטיקאית הראשונה - היחידה, למעשה - בצרפת שדיברה במונחים של "מלחמה" ואסלאם קיצוני; היא השוותה בעבר את מרכזי התפילות הפומביים המוסלמים בצרפת לכיבוש של גרמניה הנאצית וספגה על כך ביקורת; היא קראה להקשות על הגירה, לצאת מהאיחוד האירופי, להיאבק בטרור ביד קשה ובדרכים חדשות.
אומרים שהיא פופוליסטית, אך היא אומרת בגאווה שבחלוף הזמן, הולאנד, סרקוזי ואפילו אנגלה מרקל התחילו לדבר כמוה. "אנחנו מקור ההשראה היחיד והמרכזי בפוליטיקה הצרפתית מסיבה פשוטה: נאבקו בנו בקשיחות יוצאת דופן, אבל בפועל צדקנו לגבי כל הנושאים", היא מתעקשת. "לכן, בגלל הלחץ האלקטורלי, אין להם ברירה אלא ליישר קו. לפחות במילים שלהם הם מתחילים לדבר כמונו. יש רק בעיה אחת: אין להם אומץ, למרות שהם יכולים לפעול כך".
בליל הבחירות בארה"ב עקבה לה פן באדיקות אחר המשדרים שבסופם הוכתר טראמפ לנשיא ה-45. "אני חושבת שפטריויטיות היא לעולם לא גזענות", היא אומרת. "לאהוב את המדינה, לרצות לשמר את התרבות והזהות, להגן על האינטרסים של האמריקנים באמריקה, של הצרפתים בצרפת ושל הישראלים בישראל נראה לי לגיטימי לחלוטין. אני קוראת להתנהג כמו בעלי הבית ולא כמו שוכרים או שוהים חסרי זכויות. זו השאיפה הראשונה של המדינות - אנחנו בעלי הבית של מדינותנו, בשביל שיישארו חופשיות ונוכל לחיות ביטחון".
לאחרונה זכתה לכינוי "הטראמפ של צרפת", ואכן יש בין השניים דמיון לא מבוטל. כך, למשל, היא מצדיקה את הצו האחרון של טראמפ המגביל את ההגירה לארה"ב ממדינות מוסלמיות. "אני מתנגדת בתוקף לטענה שזו מתקפה מכוונת נגד מוסלמים, זה שקר - מפני שיש עשרות מדינות מוסלמיות בעולם שלא נמצאות ברשימה הזאת", היא מצהירה. "אני רואה שזה מסעיר את כולם. מצד שני, העובדה שיש 15 מדינות שמונעות מישראלים כניסה לשטחיהן לא מטרידה אף אחד".
למרות הדברים הללו, בקהילה היהודית לא השתכנעו - בעיקר בעקבות הדברים שאמרה לפני כארבעה חודשים, לפיהם תאסור על לבוש בעל סממנים דתיים בשטחים ציבוריים. "מכיוון שאני חושבת שכולם בצרפת צריכים לקבל יחס שווה, אני תומכת גם באיסור על חבישת כיפה במרחב הציבורי", היא מסבירה. "בכנות, הסיטואציה המסוכנת שבה חיים יהודים בצרפת היא כזו שאלה הולכים עם כיפה הם מיעוט בכלל שהם מפחדים. אבל אני בעיקר חושבת שהמאבק נגד האסלאם הקיצוני צריך להיות מאבק משותף וכולם צריכים להיות מסוגלים להגיד הנה אנחנו מקריבים משהו. אולי יסתפקו רק בכובע, אבל לפחות זה יהיה צעד בניסיון לחסל את האסלאם הקיצוני בצרפת".