התבקש למסור מסמכים, שיתף פעולה - וקפץ אל מותו: נער מצרי התחבא אמש (חמישי) מתחת לספסל ברכבת לילית בגרמניה. סמוך לגבול עם אוסטריה הוא התבקש להציג את מסמכיו, שהעידו כי בעבר הוגדר כמהגר על ידי הרשויות. תוך כדי הליך הזיהוי, ככל הנראה לאחר שנלחץ וחשש להיעצר, הוא קפץ מחלון הרכבת הנוסעת. לאחר מכן נמצאה גופתו, והמקרה עדיין נחקר.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הודעת המשטרה הגרמנית, הנער הציג בתחנת המעבר מסמכים שהוכנו עבורו באוסטריה. מיד לאחר מכן הוא ברח לתא אחר של הרכבת, פתח את החלון וזינק מתוכו. מספר נוסעות, בהן שתי צעירות אמריקניות, היו עדות למקרה.
במשטרה המקומית אמרו כי מעיון במסמכיו עולה כי הנער נרשם בגבול אוסטריה-גרמניה לפני מספר שבועות ונשלח משם לתוך גבולות אוסטריה. הרקע להתאבדות לא ידוע עד כה, כאשר ההערכה היא כי הצעיר רצה לעבור לגרמניה, שנחשבת ליעד המועדף עבור מהגרים ופליטים רבים מהמזרח התיכון.
על פי נתוני האיחוד האירופי, יותר ממיליון וחצי מהגרים נכנסו לאירופה מתחילת שנת 2015. העימות על קליטתם נמשך, וגם בתוך גרמניה ישנם מחוזות רבים הקוראים להגבלת קליטת המהגרים. במהלך השבוע ערך האיחוד האירופי דיונים רבים על עתיד ההגירה, בהם עלתה האפשרות לחסום את מעבר הפליטים בבלקן.
בדיון הוגדר זרם ההגירה כ"משבר הפליטים החמור ביותר מאז מלחמת העולם השנייה". במהלך הפגישות בין המנהיגים בבריסל הבהירו נציגי האיחוד כי על מנת לטפל בהמונים שנמלטו על נפשם מזוועות הלחימה במזרח התיכון וגם באפריקה, יש להגדיר את נתיב המעבר דרך הבלקנים כ"סגור".
לפי ההערכות, מהלך זה יפעיל לחץ על טורקיה לקלוט לתוכה מהגרי עבודה, ובאיחוד האירופי כבר התחייבו לספק לממשל באנקרה כ-3.3 מיליארד דולרים לצורך הטיפול בהם. במהלך השנה שעברה יותר ממיליון מהגרים הגיעו לאירופה באופן לא חוקי, בעיקר דרך סירות רעועות, כאשר יוון וטורקיה מהוות לנקודת הכניסה הראשונה של רובם לתוך אירופה. בתמורה לכך האיחוד ידון בתכנית ליישב מחדש מהגרים הנמצאים בטורקיה ולהעביר אותם למדינות אחרות באירופה. הצעדים המוצעים עשויים להעלות לדיון מחודש את "אמנת שנגן", המבטיחה תנועה חופשית בין מדינות האיחוד.