אחרי צרפת - טרור נגד עיתונאים גם בגרמניה: מערכת העיתון "המבורגר מורגנפוסט" בהמבורג שבצפון גרמניה, שהציג קריקטורות של "שארלי הבדו" הצרפתי, הוצתה הבוקר (ראשון). באירוע לא היו נפגעים. שני חשודים נעצרו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אחד השוטרים שהגיע למקום סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי "אבנים ובקבוק תבערה נזרקו על חלון המערכת. שני משרדים בקומות התחתונות ניזוקו, אך האש כובתה במהירות".
ביום רביעי בשבוע שעבר נטבחו 12 בני אדם במערכת המגזין הסאטירי בפריז, בהם המאייר הראשי, תשעה עיתונאים ושני שוטרים - וארבעה אחרים נפצעו קשה מאוד במתקפת ירי שביצעו האחים סעיד ושריף קואשי. השניים הצליחו להימלט מהמקום אך חוסלו כיומיים לאחר מכן במקביל לפשיטה על "היפר כשר" ברובע ה-11 בפריז, שם התבצר החוטף אמדי קוליבאלי עם בני ערובה באירוע שבו לבסוף נרצחו ארבעה יהודים - פרנסואה מישל סעדה (60), פיליפ ברהם (45), יוהן כהן (20) ויואב אטב (21).
סמוך לשעה 18:00 ביום שישי ביצעו השוטרים בדי-מרטין-אן-גול, הסמוכה לפריז, פשיטה על בית הדפוס שבו התחבאו האחים קואשי. מקור משטרתי אישר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי שני המחבלים נהרגו מאש השוטרים. השניים התבצרו משעות הבוקר במפעל במרחק לא רב משדה התעופה שארל דה-גול, והודיעו למשטרה כי הם "מוכנים למות כשאהידים". ארבעה בתי ספר באזור פונו על ידי המשטרה. כוחות משטרה רבים הגיעו לאזור וצלפים נראו על גגות הבתים.
זמן קצר לפני הפיגוע במערכת "שארלי הבדו", צייצה המערכת קריקטורה של מנהיג ארגון דאע"ש, אבו בכר אל-בגדדי, שבה נכתב "מיטב האיחולים, ובמיוחד בריאות מאל-בגדדי". ימים ספורים קודם לכן פורסמה קריקטורה של הנביא מוחמד שנתפסה כפוגענית. במקביל למרדף אחר היורים, במשטרה החלו גם בחקירת נסיבות הירי ובבדיקת הקשר בין הפרסומים האחרונים בחשבון הטוויטר לבין הירי.
לפני כשנתיים עורר "שארלי הבדו" סערה בעקבות פרסום קריקטורה שלעגה לנביא מוחמד. שנה לאחר מכן אף יצאה לאור מהדורת קומיקס שבה הוצג סיפור חייו של הנביא בנימה עוקצנית. עורך העיתון מיהר להתגונן והסביר כי האיורים שיצאו לאור התפרסמו בהסתמך על מחקר שערך סוציולוג צרפתי ממוצא תוניסאי שחקר את תולדות מייסד האסלאם.
באותה תקופה אישר המגזין כי בעמודי האמצע של המהדורה שהופצה יופיעו כמה איורים של הנביא מוחמד. העורך, שהיה בעבר מאייר בעצמו, אמר כי האיורים "יזעזעו את אלה רוצים להזדעזע".
ההחלטה של המגזין לפרסם את האיורים הגיעה בזמנו על רקע גל המהומות האלימות שהצית קטע מסרט שהועלה ליו-טיוב, הלועג לאסלאם ולנביא מוחמד, שככל הנראה יצר נוצרי קופטי המתגורר בארצות הברית.