ניסוי טילים אירני (צילום: התקשורת האירנית)
ניסוי טילים אירני|צילום: התקשורת האירנית

קצין CIA לשעבר שהיה מעורב בתכנית מסווגת ביותר להעברת תכניות פגומות לתכנית הגרעין האירני, הורשע אתמול (שני) בהדלפת חומר מסווג על עבודתו לגורמים בתקשורת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ג'פרי סטרלינג (47) הורשע בתשעה סעיפים של העברה לא מאושרת של מידע בנושאי ביטחון לאומי ובאישומים נוספים של הדלפת מידע שעלול, על פי התביעה, "לסכן חיים ולהעמיד בסכנה את אחת התכניות הבודדות שיש לארה"ב כנגד תכנית הגרעין האירני".

סטרלינג הואשם לראשונה בשנת 2010 בהדלפת המידע המסווג לעיתונאי זוכה פרס הפוליצר ג'יימס רייסן. התביעה טענה כי סטרלינג ביקש לנקום ב-CIA ועל כן העביר מידע על מבצע שנועד לסכל את תכנית הגרעין של אירן. סטרלינג שפוטר מעבודתו בשנת 2000, תבע את הסוכנות על אפלייה לכאורה ואף שוחח עם עמיתיו על הרצון לפרסם ספר זיכרונות המציג חלק מעבודתו כסוכן ב-CIA.

ממשל אובמה סבל מיותר הדלפות מכל הממשלים שקדמו לו גם יחד. התובע הפדרלי שקל להכריח את העיתונאי ג'יימס רייסן להעיד במשפט נגד רצונו אך לבסוף החליטה התביעה שלא להעמידו על דוכן העדים. רייסן נשמע מצהיר כי יעדיף ללכת לכלא מאשר להעיד כנגד מקור.

מתקן גרעיני באירן. העשרה מוגברת (צילום: AP, חדשות)
מדענים בכור באירן|צילום: AP, חדשות

התביעה טענה בבית המשפט כי מעשיו של סטרלינג פגעו באופן חריף באינטרסים של ארה"ב. לא רק שתכנית הפעולה אותה הדליף בוטלה, התביעה אף טוענת כי ההדלפה העמידה בסיכון מדענים רוסים שפעלו על מנת להעביר את התכניות הפגומות לאירן. "מה שקרה כאן הוא עניין רציני ביותר", אמר נציג התביעה.

עוד טוענת התביעה כי סטרלינג היה האדם היחיד שניהל מערכת יחסים עם רייסן ויהיה בידו את כל המידע שנחשף בספרו של רייסן, כמו גם האדם היחיד לו היה מניע להדליף מידע שכזה.

ההגנה טענה כי לא סביר שהיה זה סטרלינג שהדליף את המידע ושחלק מהמקרים בספר התרחשו לאחר שפוטר סטרלינג מהסוכנות או הכילו מידע שלא היה ברשותו. גזר דינו של סטרלינג צפוי להתקבל ב-24 באפריל, עד אז הוא יישאר חופשי.