אחרי גל הפיגועים בצרפת, האם טורקיה צפויה להיות היעד הבא של ארגוני הטרור? דוח מיוחד שפרסמה המשטרה במדינה חושף כי בטורקיה קיימים כיום לפחות 3,000 תאי טרור רדומים של ארגוני ג'יהאד - מרביתם מטעם פעילים ותומכים של דאע"ש ואל-קאעידה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הדוח שנחשף כולל בחובו התרעה דחופה וחמורה ביותר על כוונת פעילים של המדינה האסלאמית להוציא לפועל פיגועים נוספים נגד מטרות מערביות על אדמת טורקיה - בתגובה לגל הפיגועים האחרון בפריז, בו נהרגו 17 בני אדם - מתוכם ארבעה יהודים שנרצחו בפיגוע במרכול הכשר.
בטורקיה חוששים כי הפעילים ינסו לפגע גם במטרות המזוהות עם מדינות נאט"ו, בעקבות מעורבותן במתקפות שמובילה ארצות הברית נגד דאע"ש בעירק ובסוריה. בשלב זה כוחות הביטחון הטורקיים כבר ערוכים ודרוכים לקראת מתקפה אפשרית, לכן תוגברה האבטחה על מוסדות מערביים במדינה.
גל מעצרים גם ביוון
בתחילת השבוע שעבר התייחס שר החוץ הטורקי, מבלוט קבוסוגלו, לממצאי הדוח ואמר כי "בטורקיה ישנם בין 500 ל-700 אזרחים שהצטרפו לדאע"ש". קבוסוגלו הוסיף כי "אלפי תאי הטרור הרדומים מצטרפים ל-700 אזרחים טורקים שכבר התגייסו לשורות המדינה האסלאמית".
הדוח הזה מתפרסם על רקע מעצרם של ארבעה בני אדם ביוון בחשד למעורבות בתא הטרור שהתגלה בשבוע החולף בבלגיה. על פי הפרסומים, אחד העצורים הוא ממנהיגי החוליה, עבדל חאמיד עבוד, שנטען כי המוסד הישראלי וה-FBI האמריקני סייעו במצוד אחריו. עם זאת, הלילה הודיעו הרשויות בבלגיה כי מהמידע שהעבירו אליהן הרשויות ביוון לא עולה כי ארבעת החשודים שנעצרו באתונה קשורים לתא הטרור הבלגי.
בתוך כך, שר החוץ הבריטי פיליפ האמונד ומזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי יערכו בסוף השבוע כנס של נציגי המדינות החברות בקואליציה נגד דאע"ש בלונדון. בכנס צפויים להשתתף שרי חוץ של 20 מדינות, בהן גם שריהן של המדינות הערביות החברות בקואליציה. השרים יבחנו דרכים נוספות להתמודד במאבק בארגון הטרור בעירק ובסוריה.