ניסמן (צילום: רויטרס)
אלברטו ניסמן|צילום: רויטרס

פריצת דרך לפתרון תעלומת התובע? טביעת רגל וטביעת אצבע נמצאו היום (רביעי) בדירתו של אלברטו ניסמן, התובע המיוחד נגד נשיאת ארגנטינה קריסטינה קירשנר בפרשת הפיגוע בבואנוס איירס, שנמצא השבוע ירוי וללא רוח חיים - שעות לפני עדותו בפרשה. צוות החוקרים שמונה השבוע מחפש רמזים לבירור נסיבות מותו הפתאומי, והיום ייתכן כי הושגה התקדמות משמעותית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

טביעת הרגל וטביעת האצבע זוהו בחלל המחבר בין דירתו של ניסמן לבין יחידה אחרת באותו בניין מגורים ששייכת לאדם אחר. על פי הדיווחים בארגנטינה, מדובר באדם ממוצא אירני. הפתח משמש לעתים קרובות טכנאים ממערכת מיזוג האוויר של הבניין.

צוות החקירה מנסה כעת לברר האם יכול היה כל אחד לגשת לפתח והאם כל אדם יכול היה להגיע לחדר האמבטיה של ניסמן, שם נמצא הפתח המחבר בין שתי הדירות בבניין.

גלעד בבירת ארגנטינה (צילום: רויטרס)
גלעד בבירת ארגנטינה|צילום: רויטרס

ממשלת ארגנטינה: "ניסמן שם קץ לחייו"

למרות נסיבות מותו המסתוריות של ניסמן שעות לפני עדותו בפני ועדה של הפרלמנט הארגנטיני נגד הנשיאה קריסטינה קירשנר, הודיעה אתמול ממשלת ארגנטינה רשמית כי התובע לא נרצח, אלא שם קץ לחייו בדירתו שבבואנוס איירס.

"יש בידינו הערכה ראשונית של העובדות, עדי ראייה, גישה לסרטי אבטחה של הבית, תוצאות הנתיחה שבוצעה בגופה וזיהוי הנשק", הצהיר ראש הממשלה חורחה קפיטניץ'. "אנחנו ממשיכים ברישום שיחות הטלפון והצלבתן, כדי לוודא בצורה יעילה אילו גורמים יכלו להביא אותו להחלטה להתאבד".

הפגנות בארגנטינה לאחר מותו של ניסמן (צילום: AP)
הפגנות בבואנוס איירס, אתמול|צילום: AP

לפי גורמים רשמיים בארגנטינה, לא נמצאה כל ראייה למעורבות של גורם חיצוני במותו של ניסמן, שעומד בראש הצוות החוקר את הפיגוע במרכז הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994, שנמצא השבוע ירוי וללא רוח חיים. "אנחנו עדיין מחכים לתוצאות הבדיקות הסופיות בכדי לשלול כל השערה נוספת", אמרה אתמול תובעת המשרד לחקירת המקרה, ויויאנה פיין.

למרות הודעת הרשויות, שלפיה לא היו מעורבים נוספים במותו של התובע, אלפים הפגינו ברחובות ארגנטינה נגד הנשיאה ומחו על מותו. ניסמן, שהיה אחראי על חקירת הפיגוע, האשים בשבוע שעבר את הנשיאה קירשנר בניסיון לטייח את חקירת הפיגוע שבו נהרגו 85 בני אדם ואת מעורבותה לכאורה של אירן, במטרה לקבל נפט אירני במחירים זולים.