האלימות הגוברת בסוריה מעידה על כך שפניה של המדינה להסלמה, ובעוד שארצו ממשיכה לקלוט לתחומיה זרם פליטים הנמלטים על נפשם מאימת חייליו של בשאר אסד, אמר נשיא טורקיה, עבדאללה גול, כי באנקרה נערכים "לגרוע מכל" בסוריה. סימן נוסף להידרדרות ניכר רק אמש, כשחיל האוויר הסורי פיזר מפגינים בירי מסוקים – בסופו של יום דמים שבמהלכו נהרגו 32 אזרחים בעימותים עם חיילי הצבא המקומי.
הנשיא הטורקי אמר כי באנקרה עוקבים בדריכות אחר הנעשה במדינה השכנה, וסיפר כי המתח בה מורגש גם בארצו שלו. בין היתר, בא הדבר לידי ביטוי כשאנשי ביטחון טורקיים נאלצו לפזר סורים שערכו הפגנת תמיכה באסד מול השגרירות של ארצם באנקרה – אחרי שבמקום התפתח עימות בינם לבין פעילי אופוזיציה שקראו לסילוקו מארמון הנשיאות בדמשק.
בעקבות המצב, אמר גול כי טורקיה ערוכה הן בהיבט הצבאי והן בזה האזרחי להתמודדות עם "התרחיש הגרוע ביותר", כלשונו, שעלול לפקוד את סוריה ולהשפיע גם על ארצו שלו.
התבטאות זו של גול מהווה ביטוי נוסף לאובדן הסבלנות של השלטונות באנקרה כלפי המתרחש בסוריה, ומצטרפת לביקורת החריפה שמתח בימים האחרונים ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, על בשאר אסד והאופן שבו הוא מדכא את המחאה בארצו. במילים חריפות כינה ארדואן את פעילות כוחות הביטחון הסוריים: "מעשי זוועה ברבריים וברוטליים" ואמר כי "המשטר מתנהג בצורה לא אנושית".
גינויים בוושינגטון, התעלמות מהאו"ם
בעקבות ההידרדרות האלימה בסוריה, גינו האמריקנים בחריפות את אסד ושלטונו. דובר הבית הלבן, ג'יי קרני, אמר הלילה כי "ארצות הברית מגנה בחריפות את המדיניות השערורייתית והאלימה של הממשלה בסוריה, שדוגלת באלימות. לאכזריות הזו יש לשים קץ באופן מיידי".
לפחות בינתיים, מתעלם אסד מהביקורת נגדו בקהילה הבינלאומית – גם אם לא באופן אלגנטי. דובר האו"ם העיד כי בסוף השבוע ניסה מזכ"ל הארגון, באן קי-מון, לשוחח בטלפון עם הנשיא הסורי – אך לא הצליח להשיגו בטענה שהוא "אינו זמין", כפי שנאמר לו.
למרות זאת, הביע באן מאוחר יותר את הביקורת כלפי הנעשה בסוריה באופן פומבי. בהצהרה מטעמו שב והדגיש כי "השימוש בכוח צבאי נגד אזרחי סוריה אינו מתקבל על הדעת", והביע דאגה עמוקה על המחיר הכבד שמשלמים האזרחים בימי המהומות.