הכור בדימונה? הקריה בתל אביב? פרויקט "החץ"? תתפלאו, אבל מה שהגולשים הצעירים באירן מחפשים בישראל הם דווקא החופים מצפון ועד דרום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מנתוני הגלישה באתר "טהרן-חיפה-תל אביב", שמפעיל מרכז עזרי לחקר אירן והמפרץ הפרסי באוניברסיטת חיפה, עולה כי רוב הגולשים הגיעו לאתר לאחר שהקישו בגוגל את הצירוף "חופים בישראל". הכתבות שזכו לאחוזי צפייה גבוהים במיוחד, מספרים מפעילי האתר, עסקו בטיולים בחופי הכינרת, טיולים בחוף קיסריה, תיאור חמשת החופים הכי יפים בארץ וכתבה שדירגה את עשרת החופים היפים ביותר שלנו.
מסתבר, אומר יוני שדמי, עורך האתר וחוקר במרכז, כי המילה "ישראל" לא בהכרח מעוררת קונוטציות שליליות כפי שמשטר האייתולות מנסה לעשות: "הפוליטיקה מעניינת בעיקר פוליטיקאים. אנשים מתעניינים בעיקר בחיי היום-יום שלהם, ועבור צעירים אירנים - מדובר בתרבות החופים".
סוכן של המוסד הישראלי
אבל לא כולם באירן מתלהבים מהאתר שהוקם במטרה לאפשר לאזרחים אירניים ללמוד על המתרחש בישראל וליצור דו שיח בין הצדדים. משטר האייתוללות, מציינים במרכז עזרי, הכריז עליו כעל סוכן של המוסד הישראלי.
"ככל שהצעירים באירן מתנגדים יותר למשטר, כך עולה העניין במי שהמשטר רואה כ'שטן' - ולכן העניין בישראל עולה כל הזמן", מסביר ד"ר סולי שאהוור, ראש מרכז עזרי לחקר אירן והמפרץ ומי שעמד מאחורי הקמת האתר. "אותם צעירים מתעניינים כיצד צעירים בישראל חיים וכיצד נראית תרבות החופים במדינה חופשית".