למרות המשבר, הנשיא ברק אובמה הודיע הערב (ו') שהוא לא מתכוון לשלוח כוחות בחזרה לעירק ופסל פעולה צבאית אמריקנית במדינה. עם זאת, אובמה הודיע שהוא ער למצב ומוטרד מהאירועים במדינה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"נעריך בימים הקרובים את המצב בעירק, ואני קורא למנהיגי עירק להתגבר על ההבדלים העדתיים וליצור התנגדות אחידה נגד החמושים" , הוסיף אובמה, שהדגיש כי בשלב זה אין שיבושים באספקת הנפט מהמדינה. "צריך להדגיש - זו בעיה אזורית שלא תיפתר בן לילה, היא תימשך הרבה זמן".
בתשובה לשאלות הכתבים על התערבות אמריקנית, שהזכירו לנשיא כי מזכיר המדינה ג'ון קרי אמר שבעיית החמושים בעירק מאיימת על העולם כולו, אמר אובמה כי "אנחנו לא עומדים להתערב צבאית בעיראק, אנו מצפים לפתרון של העירקים". "לא ניגרר בחזרה למאבקים במדינה", הוסיף מנהיג העולם החופשי, שאחראי בעצמו להוצאת הכוחות האמריקנים מעירק במהלך כהונתו.
ארה"ב ואירן ישתפו פעולה נגד הסונים?
קודם לכן אמר מזכיר המדינה האמריקני קרי כי הוא מצפה שהנשיא ברק אובמה יחליט בקרוב על צעדים בנוגע להתדרדרות המצב בעירק. קרי סבר שאובמה יחליט אילו צעדים ארה"ב תנקוט כדי לבלום את התקדמות הטרוריסטים מארגון הסוני הקיצוני שפועל בהנחיית אל-קאעידה. "בהתאם להתדרדרות המצב, אני מצפה בקרוב להחלטה של הנשיא בנוגע לאתגרים", אמר קרי במסיבת עיתונאים שערך יחד עם שר החוץ הבריטי וויליאם הייג.
הנשיא האמריקני אמר השבוע כי הוא שוקל כל אופציה לתמיכה בממשל העירקי. גם באירן הסמוכה הביעו דאגה מההתפתחויות בעירק, לראשונה בעשרות השנים האחרונות. וושינגטון וטהרן עשויות לשתף פעולה באופן נדיר, מחשש שהארגונים הסונים - שכבר עכשיו שולטים על חלקים גדולים בעירק ובסוריה - ימשיכו לדרדר את האזור למאבק אלים.
בכיר בממשל האירני אמר אמש: "אנחנו יכולים לעבוד עם האמריקנים כדי להפסיק את פעילות הארגונים החמושים במזרח התיכון. יש לנו השפעה רבה בעירק, בסוריה ובמדינות רבות אחרות". המיליציה הסונית ממשיכה בינתיים במסע הכיבושים שלה: הבוקר נכבשו שתי ערים נוספות ללא קרב בצפון עירק, והשכנה ירדן חוששת מהשפעה של הארגונים הקיצוניים גם בשטחה. בישובים הסמוכים לבירה בגדד , צבא עיראק יחד עם מתנדבים מרחבי המדינה, מנהל קרב מול אנשי המיליציה האיסלאמית.