ההיפ הופ בפרסית נשמע ברחובות טהרן, נשים בעקבים גבוהים וצעירים בתסרוקות מוזרות רוקדים ברחובות העיר, מחכים לשינוי. עצרת הבחירות נגד הנשיא המכהן אחמדינג'אד, הופכת את הלילות האחרונים בטהרן למסיבות רחוב. האירנים ה"ליברלים" יותר רואים בבחירות הקרובות צוהר לחיים אחרים, חופשיים יותר.
המומנטום שהמועמד המוביל מול הנשיא האירני, מוסאווי ורעייתו יצרו, מפתיעות גם את המועמד עצמו. השבוע הוא מצא את עצמו באמצע הלילה שר עם אלפי תומכים ואוחז בסרט ירוק שנמתח למרחק של קילומטרים במרכז טהרן. מוסאווי אומר כי זה הזמן להמשיך בפתיחות שהציג נשיאה הקודם של אירן מוחמד חתאמי - להתקרב יותר למערב, ולאפשר חופש עיתונות רב יותר.
למוסאווי, כך נראה, יש סיבה להיות אופטימי. שליש מבעלי זכות הבחירה בטהרן נולדו אחרי 1979, שנת המהפכה האיסלאמית. נראה כי הוא עשה גם לא מעט שיעורי בית, ולמד טוב טוב את הקמפיין של נשיא ארצות הברית ברק אובמה. אחרת, איך ניתן להסביר את המודעה החדשה שפרסם במסגרת מסע הבחירות - באנגלית: "ברכות חדשות לעולם".
וממש כמו אובמה - גם אשתו של מוסאווי מושכת תשומת לב לא קטנה בקמפיין הבחירות. לעיתונאים היא כבר הספיקה לענות על שלל שאלות, כולל אלו שניסו להשוות אותה למישל אובמה. אולם כשנשאלה בנושא מדיניות החוץ של המדינה, נראה כי הרגלים ישנים עדיין קשה קצת לשנות: "נקיים יחסים טובים עם כל מדינה שמכבדת את אירן - מלבד ישראל".
כולם רוצים שינוי?
הכלכלה באיראן קורסת תחת הסנקציות הבינלאומיות, אבל בעיקר בגלל ניהול לא מסודר. האינפלציה בעלת שתי ספרות, למרות מרבצי הגז והנפט העצומים של המדינה. לתושבי טהרן נמאס מהבידוד הבינלאומי, נמאס להם מהפרובוקציות של אחמדינג'אד לרבות ההערות האוויליות בנוגע לקיומה של השואה או השמדת ישראל.
"לפני חודש הייתי אומר שאחמדינג'אד הוא המועמד הבטוח ביותר לזכייה", אומר היום שאריף עמאם ג'ומאה, מומחה לפוליטיקה האירנית מלונדון. "אבל עכשיו משהו קורה מתחת לפני השטח, משהו רותח שם".
ואולם, לא כולם בטוחים ורוצים בשינוי. "יש לנו תומכים רבים, אנחנו לא צריכים לצאת לרחובות כדי להפגין את כוחנו", אומר נהג מונית צעיר . "אחמדינג'אד הוא איש ישר שדואג לעמו, כולם יודעים את זה. לכן הוא יהיה הנשיא, גם בתחילת שבוע הבא", הוא מוסיף.