בחמאס ממשיכים להכחיש כי אין בכוונת הארגון להעתיק את מפקדת הארגון מדמשק בעקבות המהומות בסוריה נגד משטר אסד, אך סוכנות הידיעות "רויטרס" מדווחת הערב כי עשרות פעילים של הארגון בבירת סוריה שבו בחשאי לרצועת עזה, בצל אי הוודאות באשר לכושר ההישרדות של המשטר העלאווי.
"משלחת חמאס בדמשק, שבעבר מנתה מאות בכירים פלסטינים וקרוביהם, הצטמקה לעשרות בודדות של פעילים", אמרו דיפלומטים ערביים לסוכנות הידיעות. "עזיבתם את דמשק הואצה", אמר גורם מודיעיני אחר, והסביר זאת גם בהחלטת הליגה הערבית להשעות את חברותה של סוריה בארגון.
לדברי גורמים דיפלומטיים, מדובר בפעילים ובבני משפחותיהם החיים בסוריה מאז שנות ה-90', וכן פעילים שהגיעו לדמשק בשנים האחרונות ובשבועות האחרונים. "חמאס יותיר נציגות סמלית בלבד בסוריה", צוטט אחד הדיפלומטיים בעילום שם. "בינתיים, בכירי חמאס ברוב הזמן נעים במטוסים ומחזקים קשרים עם מדינות אחרות כמו מצרים, קטאר, טורקיה, סודאן וגורמים נוספים בהם ניתן להקים בסיסים חדשים". לדברי הגורמים, "חמאס יעזוב לחלוטין את סוריה ברגע הנכון, אבל לא לתמיד".
חמאס: "מחוייבים לתמיכה באסד"
עם זאת, בחמאס שבו גם הערב ודחו את הדיווחים. "אין כל שינוי במצבת הנוכחות שלנו בדמשק", אמר אחד מדוברי הארגון סאמי אבו זוהרי. נציג חמאס בלבנון אמר גם ביום שישי האחרון כי "חמאס עדיין מחויב לתמיכה באסד". שלא במפתיע, לא נשמע עד היום גינוי כלשהו מצד בכירי חמאס לדיכוי האלים של המהומות בסוריה מצד השלטון הסורי.
אך גורמי מודיעין מתעקשים כי לא כך הדבר. "למרות שחמאס חייב לסוריה על תמיכתה, הוא אינו מעוניין להיות בצד הלא נכון של דעת הקהל הפאן-ערבית". אין זו הפעם הראשונה בה מדווח בחודשים האחרונים על החלטה חשאית שהתקבלה בלשכה המדינית של החמאס בדמשק - ולעזוב את סוריה. בעבר דווח כי חמאס "מגשש" מול השלטונות בקטאר האם ניתן להקים בדוחא מפקדה חלופית.
בינתיים, נמשכת שפיכות הדמים בסוריה. מוקדם יותר דווח כי לפחות 12 סוכני משטרה חשאית ערקו מבסיס מודיעין במדינה, בסיוע עריקים של הצבא. בסוף השבוע נהרגו עוד 17 בני אדם בחילופי אש במחוז אדלב. רשת "אל-מנאר" של חיזבאללה דיווחה הערב כי בניגוד לדיווחים - סוריה הסכימה הערב לקבל את פרוטוקול הליגה הערבית ולהכניס פקחים לשטחה שיעקבו אחר המצב בשטח.