כך ייגמרו חייו של נשיא מצרים המודח? התובע הכללי במדינה דרש היום להטיל עונש מוות על חוסני מובארק, על שר הפנים לשעבר חביב אל-עאדלי ושישה קציני ביטחון שפעלו תחתיו - באשמת הרג מפגינים במהלך אירועי 18 הימים של "מהפכת הלוטוס" בסוף חודש ינואר וראשית פברואר בשנה שעברה.
במהלך הדיון היום בבית המשפט, טען התובע הכללי כי גם אם מובארק לא היה שותף פעיל בפשע, הרי שהוא לא הנחה את אל-עאדלי להפסיק את הרג המפגינים לאחר שנודע לו על מותם של עשרות בני אדם ב-25 בינואר בסואץ, וכן בימים 26-28 בינואר. "למרות זאת הוא השאיר את אל-עאדלי בתפקידו", טען התובע הכללי. כזכור, אל-עאדלי פוטר על ידי מובארק בסוף חודש ינואר.
גם הבנים גמאל ועלאא בכלוב
ובאשר לאל-עאדלי וסגניו, טען התובע הכללי כי הצליח להוכיח במשפט שהם הסכימו להתמודד על המפגינים בכל אמצעי", וזאת באמצעות עדותו של אחד מאנשי כוחות הביטחון. הדיון במשפט צפוי להתחדש מחר.
משפטו של מובארק נפתח בראשית חודש אוגוסט 2011. הוא הובל אל חרפתו על אלונקה, יחד עם שני בניו גמאל ועלאא והקשיב לאישומים המייחסת לו התביעה: הרג מפגינים, שחיתות וניצול מעמדו כנשיא, שחיתות בעסקת הגז עם ישראל והפקעת קרקעות שלא כדין.
הבנים גמאל ועלאא נאשמים בשחיתות ובניצול מעמדם בשלטון. העונש הצפוי להם על כל עבירה נע בין 5-15 שנות מאסר. מי שעלול לשלם גם הוא בחייו על פשעים שביצע בעודו בשלטון, הוא אל-עאדלי, הנאשם בפשעים נגד העם המצרי והוראה לפתוח באש על מפגינים. העונש הצפוי לו נע בין 15 שנות מאסר ועד עונש מוות בתלייה.
מיום המשפט הראשון דרש הרחוב המצרי למצות עד תום את הדין עם מובארק. רבים טוענים כי רק לאחר שיוצא להורג ומצרים תתנער מסממני המשטר הישן - היא תוכל לצאת לדרך חדשה.