100 ימים חלפו מאז נכנס נשיא מצרים מוחמד מורסי לתפקידו, ובתקשורת הערבית מעניקים ציון לאיש "האחים המוסלמים" שסחף את מצרים לניצחון אחרי הדחתו של חוסני מובארק. בכתבות הסקירה המקיפות בימים האחרונים את הנושא, נע הסיקור בין תשבוחות ללא מעט ביקורות - במיוחד על רקע הבטחותיו של הנשיא עם היבחרו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בנאום שנשא בסוף השבוע לרגל "הניצחון במלחמת אוקטובר", התייחס גם מורסי לעובדה שעמד רק ב-70% מהבטחותיו עם היבחרו לתפקיד. הוא ביקש להבליט את ההישגים בעיקר בתחום הביטחון והרפורמות במועצה הצבאית העליונה, אך מקטרגיו מבקשים להבליט את העובדה שגם אחרי שלושה חודשים וחצי בתפקיד, הלחם במצרים עדיין יקר, הפסולת עדיין מפוזרת ברחובות ועומסי התנועה בבירה קהיר עדיין נוראיים.
בכל אחד מהנושאים הללו הבטיח מורסי לטפל, יחד עם מחירי הדלק הגבוהים והביטחון הלאומי. אלא שבנאומו בסוף השבוע ניסה מורסי להסביר מדוע לא מימש את כל שאיפותיו. "לא אנוח כל עוד קיימת שחיתות במצרים", אמר. " שחיתות היא לא הסיבה היחידה בגינה לא מימשתי 100% משאיפותיי, אבל היא הסיבה לרוב הנגעים השליליים בחברה המצרית".
כתבת רשת "אל-ג'זירה" באנגלית על 100 ימים לשלטון מורסי:
אתר אינטרנט פופולרי בשם MorsiMeter.com החליט לעקוב אחר מטרותיו של מורסי ולפיו הנשיא מימש רק 6% מכל הבטחותיו. "חלק מהבעיה טמונה, אולי, בכך שהיה שאפתן מדי", אמרו מקורביו. עם זאת, בתקשורת המצרית לא חוסכים בביקורת. "מורסי הבטיח, ומאחר שאנחנו בחברה דמוקרטית, הוא יישפט על פי הבטחותיו. הוא הבטיח רבות, אבל קיים מעט מאוד", אמר עיתונאי מצרי לרשת "פראנס 24" בשפה האנגלית.
בניסיון אולי להדוף את הביקורת הזאת, פרסם אתמול הנשיא חנינה גורפת לכל העצורים באירועי המחאה ברחובות, במהלך 18 ימי המהפכה במצרים.
רשת "אל-ערבייה" על 100 ימים למורסי:
כמה מכלי התקשורת המצריים המזוהים עם מורסי מבקשים לתת לו עוד זמן כדי להגשים את תכניותיו במצרים, אלא שברחוב המצרי ניכר כי הקרדיט והסבלנות לא יהיו לעד. "המפעל הלאומי מתעורר - אך נדרשת סבלנות", אמר אחד מתושבי קהיר לרשת "אל-ערבייה". ואילו אזרח אחר הוסיף בפסימיות: "עדיין אין שינוי בתחום הביטחון, גם במצב הכלכלי לא מורגש שינוי משמעותי".
ומה באשר לישראל? 100 ימים חלפו, והנשיא מורסי עדיין לא אמר את שמה של מדינתנו בפומבי. מסרים עקיפים הועברו בין לשכתו ללשכת ראש הממשלה והנשיא, אך ניכר כי פגישה עם נציג ישראלי עדיין רחוקה. וייתכן שדווקא הנסיבות הטרגיות שבמתיחות בגבול בין המדינות, והאתגרים הביטחוניים והכלכליים המשותפים הם שיביאו להתפתחות בנושא זה.