סימנים ראשונים לחוסר יציבות בארץ הנילוס? חייל מצרי נהרג ושניים נוספים נפצעו במתקפה על תחנת משטרה בחצי האי סיני, באזור רפיח - סמוך לגבול רצועת עזה, כך דיווחו גורמים ביטחוניים והטלוויזיה הממלכתית במצרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מוקדם יותר דווח כי חמושים איסלאמיסטים תקפו במהלך הלילה גם תחנת ביקורת של צבא מצרים, באמצעות רקטות RPG ורימוני רסס בשדה התעופה באל-עריש. עד כה טרם התברר אם הרקע למתקפה הינו הפיכת הבזק שהביאה לפני יומיים להדחתו של הנשיא מוחמד מורסי מתפקידו.
גורמים במצרים ייחסו את המתקפות לאנשי אל קאעידה הפועלים בחצי האי סיני במשך תקופה ארוכה. מצרים מתקשה מאז הדחתו של הנשיא מובארק לבסס את אחיזתה הביטחונית באזור, ובשנה האחרונה ניסו כוחות הצבא לפעול נגד גורמי טרור הפעילים באזור ואף נגד בדואים תושבי המקום המסייעים להם בהברחות אמצעי לחימה.
האחים המוסלמים"לא נקבל את ההפיכה"
במקביל לחוסר היציבות הביטחוני בסיני, אנשי האחים המוסלמים סירבו לקבל את הדחתו של מורסי מארמון הנשיאות וקראו אמש (ה') לתומכיו לצאת למחאה נגד המהלך תחת הכותרת - "יום שישי של התנגדות". יחד עם זאת, הצהיר אמש מוחמד בלתגי, בכיר באחים המוסלמים, כי ארגונו לא יפנה לדרך של מאבק מזוין. "לא נקבל את ההפיכה במצרים", אמר, "אך גם לא נשתמש בנשק כדי להיאבק בה".
בדברים שנשא במסיבת עיתונאים במסגד בקהיר, אמר בלתגי כי "ההפיכה תדחוף קבוצות קיצוניות אחרות לפעול באלימות", והוסיף: "העולם החופשי דוחף את מצרים למצב של תוהו ובוהו ויביא למצב שבו קבוצות שוליים ירימו את נשקן וישתמשו בו".
מצרים לארה"ב: "לא היתה הפיכה"
על אף חילופי השלטון המהירים במדינה, שר החוץ של מצרים, מוחמד כאמל עמרו, שוחח אמש (ה') עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי בטלפון ואמר כי מפלתו של מורסי לא היתה הפיכה. ההגדרה הרשמית של מה שהתרחש במצרים היא משמעותית כיוון שהפלתו של מנהיג נבחר באופן כללי היא עילה להפעלת סנקציות כלכליות ויכולה לפגוע בסיוע האמריקני למצרים.
"ארה"ב היא שותפה אסטרטגית של מצרים ורווחתה של מצרים חשובה עבורה", אמר עמרו לעמיתו האמריקני. שר החוץ המצרי הגיש את התפטרותו אתמול למורסי אבל נשאר אחראי על משרד החוץ - לפחות עד שתוכרז ממשלה זמנית חדשה.
"אני מקווה שארה"ב קוראת את המצב נכונה", אמר, "כי לא מדובר בהפיכה צבאית בשום דרך. למעשה, זו הייתה הכרעה של רצון העם".