001@נתונים מדאיגים על רמת המחיה ברצועת עזה: על פי דוח מקיף שפרסם היום האו"ם - עד שנת 2020 לא יהיה ניתן לחיות בעזה, אלא אם יבוצעו צעדים לשיפור תשתיות המים, החשמל, הבריאות והחינוך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"צריכים לבצע פעולות מיידיות כדי שיהיה ניתן לחיות בעזה ב-2020, דבר שכבר קשה כעת", אמר היום המתאם ההומניטרי של האו"ם מקסוול גיילארד עם פרסום הדוח בנושא.
אוכלוסיית עזה מונה כיום 1.6 מיליון בני אדם, וצפויה לגדול בחצי מיליון בשמונה השנים הקרובות.
על פי הדוח רחב ההיקף שנערך בנושא עזה, ברצועה יש את אחת האוכלוסיות הצעירות בעולם - כאשר 51% מהתושבים הם מתחת לגיל 18. "יש לנקוט בפעולות ברגע זה בהיבטים בסיסיים של החיים - מים, סניטציה, חשמל, לימודים בריאות ודברים נוספים", הדגיש גיילארד.
"הדאגה המיידית - מחסור במי שתייה"
בעזה אין שדה תעופה או נמל. על פי דוח האו"ם, הצמיחה בשמונה השנים הקרובות ברצועה צפויה להיות איטית, בעקבות הבידוד בו נתונה הרצועה. כעת תושבי המקום מתבססים על סיוע מהאו"ם, מימון חיצוני ומסחר שמתבסס בעיקרו על הברחות ממנהרות שמגיעות למצרים.
להערכת גורמים באו"ם, עד שנת 2020 יהיה צורך בעוד 440 בתי ספר, 800 מיטות נוספות בבתי החולים ותוספת של יותר מאלף רופאים. בתוך כך נשמעות קריאות להגביר את התרומות לעזה, ש-80% מתושביה מוגדרים נזקקים.
מחסור במי שתייה נקיים בעזה הוא הדאגה המיידית, מסבירים גורמי סיוע בינלאומיים. דוח האו"ם חוזה גידול של 60% בביקוש למים, בעוד שכבר היום נדרשים צעדים דחופים כדי להגן על מקורות המים הקיימים.
"הדוח הינו הוכחה נוספת כי נושא המים איננו יכול לחכות לנושאי המו"מ האחרים ויכול להוות נושא לפריצת דרך או לחלופין להפוך לסכנה אסטרטגית - שכן צמא הנו שכן מסוכן", אומר בתגובה לדוח גדעון ברומברג, מנכ"ל ארגון ידידי כדור הארץ המזרח התיכון ומוסיף כי "על אף מחדלי הרשות הפלסטינית הלא מעטים בתחום המים וכהונתה של ממשלת חמאס בעזה, ישראל חייבת לפעול על מנת למצוא פתרון אחר שכן אוכלוסייה צמאה של למעלה ממיליון תושבי עזה עלולים להפוך לאיום אסטרטגי לא פחות ואף יותר מטילי הקאסם. אחד הפתרונות האפשריים הינו הסדרת אספקת מי התפלה לרשות בעזה".