בלב השוק העתיק של דוחא, בירת קטאר, אנחנו פוגשים אותה: זיינה בן לאדן, כלתו של מי שהיה עד לא מכבר הטרוריסט מספר אחת בעולם. הפעם הראשונה שבה פגשתי את זיינה בן לאדן הייתה כמעט שנה לפני המפגש המשונה בשוק. זה קרה בלובי של מלון פאר בדוחא, שם פגשתי לריאיון את בעלה, עומאר בן לאדן, בנו של מנהיג אל-קאעידה, מי שנחשב על ידי רבים ליורשו הטבעי.

אז, זיינה בן לאדן הגיעה עם בעלה לריאיון המתוח, אבל הפצירה בנו שלא לצלם אותה. היא עמדה כל העת שותקת ומסתורית מאחורי המצלמה. כששבתי לישראל גיליתי שבמהלך הטיסה שלחה לי זיינה מסרון, בו חשפה כי אמה ממשפחה יהודייה.

במשך חודשים ניסיתי לשכנע את בן לאדן לספר על הקשר היהודי שבמשפחתה, אבל היא סירבה בתוקף. רק לפני ימים אחדים במנצ'סטר, רחוק מביתה בקטאר, הסכימה לחשוף את מה שעלול לגרום לה ולמשפחת בעלה לא מעט אי נעימות.

"אבא של אימא שלי בא מבלארוס ממשפחה יהודית", היא אומרת בראיון מיוחד. "אימא שלי אף פעם לא הסתירה זאת. היא הגדירה את עצמה בתור מי שבאה משפחתה יהודית. אני זוכרת את עצמי מדליקה נרות שבת".

ההתאהבות בפירמידות

זיינה בן לאדן, או בשמה הקודם, ג'יין פליקס בראון, נולדה וחיה בשכונת פרסטוויץ' שליד מנצ'סטר. מחצית מהאוכלוסייה יהודים, רבים מהם חרדים. יש בה אפילו שמונה בתי כנסת, מספר בתי ספר יהודיים ומרכזים קהילתיים. "נהגתי ללכת לחתונות יהודיות, נהגתי ללכת לבית הכנסת לעתים קרובות, וגם הייתי בתנועת הנוער היהודית לבנות", היא מספרת בראיון. "אז רוב החברות שלי היו יהודיות".

בשנת 2000 ג'יין פליקס בראון, או זיינה, החליטה לעזוב את בריטניה הקרה ולהשתקע במזרח התיכון. ליד הפירמידות, כשהם רכבו על סוסים, היא פגשה את משפחת בן לאדן ואת עומאר, הבן המועדף של אוסמה. שניהם אומרים שהם התאהבו מיד, ושבועיים לאחר מכן הם התחתנו.

היום, שנה אחרי חיסול בן לאדן - וכשהיא רחוקה מאזורי המלחמה באפגניסטן, אין לה בעיה לספר על שורשיה היהודיים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק