תושבי מחוז אידליב בסוריה החלו להרגיש אתמול (שבת) על בשרם את הפעולות של חיל האוויר הרוסי שהחל להפציץ באינטנסיביות מטרות בכול המרחב. הם חוששים שבימים הקרובים תחל המערכה במלוא עוצמתה וכוחות ההצלה, שכבר אתמול נאלצו לפעול ולחלץ לכודים, מתכוננים לימים מלאי פעילות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כבר לאחר התקיפות הראשונות של חיל האוויר הרוסי נאלצו אנשי "הקסדות הלבנות", הפועלים מטעם המורדים בסוריה, לחלץ אזרחים לכודים שנקלעו לקו האש. במקביל, בשעות הערב בקרמלין טענו שהם עושים כל מאמץ שלא לפגוע בחפים מפשע במהלך ההפצצות, ומתמקדים ב"פגיעה בכיסי הטרור שבמחוז".

כוחות משולבים של חיל האוויר הרוסי והסורי החלו אתמול בשעות הבוקר בסדרת הפצצות נרחבת על מעוז המורדים האחרון בשטח סוריה - מחוז אידליב. המתקפה הנרחבת החלה כיממה לאחר שהסתיימה הפסגה המשולשת של מנהיגי אירן, טורקיה ורוסיה שהתכנסו לדון בלחימה במדינה.

ההפצצות הכבדות בסופה
הקסדות הלבנות פועלות באידליב|צילום: רויטרס, חדשות

כוחות משטר אסד בגיבוי רוסי ואירני החלו, כך על פי עדי ראייה, בעשרות תקיפות אוויריות בפרברי דרום אידליב ומצפון לחמה, אזורים שעדיין בשליטת הכוחות המורדים המתנגדים לממשל אסד. על פי כוחות ההצלה מסוקים של צבא אסד הטילו חביות מלאות בחומר נפץ על בתים בפאתי ח'אן שייח'ון.

על פי המרכז הסורי לזכויות אדם, מטוסי קרב רוסיים תקפו ביום שישי כמה מטרות של הארגונים הג'יהאדיסטים המתנגדים לאסד. "המטרה הייתה להשמיד את המגננה של כוחות המורדים", טענו בארגון. על פי נתוני האו"ם, לכוחות המתנגדים למשטר יש באידיליב מעל לעשרת אלפים לוחמים.

שלט הכניסה לאידליב (צילום: רויטרס‎, חדשות)
שלט הכניסה לאידליב|צילום: רויטרס‎, חדשות

במהלך הדיונים בפסגה שנערכה בטהרן ביום חמישי דנו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ונשיא אירן חסן רוחאני במצב בסוריה. על פי הדיווחים מהפסגה ארדואן ניסה לגרום לרוסיה להסכים להפסקת אש במתקפותיה על העיר שתחת שלטון המורדים. מנגד, פוטין טען כי בשלב זה שביתת נשק לא תהיה מועילה וכי רוסיה "תמשיך להילחם נגד הטרוריסטים באידליב".

ארדואן, רוחאני ופוטין בפסגה המשולשת (צילום: רויטרס, חדשות)
רוחאני, פוטין וארדואן בפסגה המשולשת|צילום: רויטרס, חדשות

נשיא טורקיה המשיך וטען כי הלחימה בתמיכת אירן ורוסיה "רק תגרום לשפיכות דמים מיותרת באידליב. כל תקיפה שם תיגמר באסון הומניטרי". רוחאני מצדו סבר במהלך הדיונים כי לחימה נגד הכוחות באידליב היא "בלתי נמנעת כחלק מהמשימה להחזיר את השקט לסוריה".