האו"ם: "עד 2020 לא יהיה ניתן לגור בעזה"|צילום: רויטרס

רצועת עזה - בדרך לאסון הומניטרי? סוכנות הפיתוח של האו"ם הודיעה כי אם לא ישתנה המצב ברצועת עזה, בשנת 2020 היא תהפוך למקום שלא ניתן לחיות בו. "ההשלכות החברתיות, הבריאותיות והביטחוניות של צפיפות האוכלוסין הן רק חלק מהגורמים", הוסבר בדוח הסוכנות. בעזה, ששטחה 362 קמ"ר בלבד, חיים כיום כ-1.8 מיליון בני אדם, מה שהופך אותה לאחד המקומות הצפופים בעולם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפי הדוח, אחד הזרזים המשמעותיים למצב הוא המצור הישראלי שמוטל על עזה. על פי הסוכנות, המצור "חיסל את התשתית העזתית, שמצבה גם כך היה בכי רע, מבלי להותיר זמן לשיקום או התאוששות כלכלית". עוד נכתב בדוח כי גם שליחת סיוע לעזה לא תסייע למצבם של תושבי עזה אם לא יוסר המצור.

לדברי מחברי הדוח, המצב הסוציו-אקונומי השורר כיום בעזה נמצא בנקודת שפל מאז 1967. עוד הם מדגישים כי שלושת המבצעים הצבאיים האחרונים באזור - "עופרת יצוקה", "עמוד ענן" ו-"צוק איתן" - הובילו להפסדים כלכליים הגדולים פי שלושה מהתמ"ג השנתי של עזה.

גם שליחת סיוע לא תעזור|צילום: רויטרס

בשנה שעברה זינקה רמת האבטלה בעזה ל-44%, שיא של כל הזמנים, כשהנפגעות העיקריות מכך הן נשים: 80% מהן מובטלות. ב-72% מבתי האב ישנו חוסר ביטחון תזונתי, וכ-868 אלף תושבים מסתמכים בלעדית על מזון שמחלק להם האו"ם - בשנת 2000, רק 72 אלף בני אדם נאלצו לעשות זאת.