רצועת עזה ככלי בעולם הערבי (צילום: חדשות)
רצועת עזה ככלי בעולם הערבי|צילום: חדשות

בכירים במודיעין המצרי הזהירו הבוקר (ראשון) כי אירן רוצה להביא להסלמה ברצועת עזה ואמרו כי הם מוטרדים מהמעורבות ההולכת וגוברת של קטר באזור, שמנסה לדבריהם להפוך לשחקנית מפתח באזור. את הדברים אמרו הבכירים בריאיון לעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" שרואה אור בלונדון.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

המקורות ציינו כי המעורבות של קטר היא כבר לא פיננסית, והפכה מתמיכה כספית בעיקרה לתפקיד של מתווכת ומגשרת, ולדבריו בכך חותרת תחת קהיר. באשר לאירן הם השמיעו טענות דומות, ואמרו כי "אפשר לזהות מגמות אירניות באזור". הגורמים ציינו שמשמרות המהפכה מעוניינות להביא להסלמה בין ישראל והרשות הפלסטינית, וזאת בתגובה למתיחות בין ירושלים לטהרן על רקע העימותים בין המדינות בסוריה.

אותם גורמים הבהירו שיש פלגים פלסטיניים כפופים לאירן, והודו ש"קהיר שלחה מסרים לחמאס ולג'יהאד האסלאמי" בדרישה שהפלגים ימנעו הסלמה ויאפשרו התנהלות שלא תגרור את הרשות הפלסטינית לעימות מול ישראל שלא יהיה בשליטת פלג פלסטיני אחד. במודיעין המצרי הוסיפו שישראל לא מעוניינת בהסלמה לפני הבחירות, והתייחסו לסירובה של חמאס לקבל את הפעימה השלישית של הכסף הקטרי בתגובה לרצון של ירושלים לשנות את מנגנון חלוקת הכספים. לדבריהם, הסירוב של חמאס הביא לחשש בישראל מפני הסלמה.

ההפגנות מול גדר הגבול בעזה בשישי האחרון (צילום: חדשות)
ההפגנות מול גדר הגבול בעזה בשישי האחרון|צילום: חדשות

מקור בכיר בחמאס סירב להתייחס בעיתון לדברי המצרים וציין כי ההחלטה לדחות את הפעימה השלישית של הכסף הקטרי התקבלה בתום דיונים רבים והתייעצויות, במה שנראה כרמז לדחיית הטענות שאירן מתערבת ברצועה. "חמאס מוכנה לכל התרחישים, כולל שמלחמה שכבר הדגשנו שאיננו רוצים - אך אם הדבר ייכפה עלינו - נפגע באויב", הוסיף הגורם הבכיר. "עזה ניצבת בפני אתגרים שנובעים מהמצור הישראלי, מיישומן המפוקפק של ההבנות (בדבר) הפוגה והרשות הפלסטינית ונשיאה מחמוד עבאס שמעניש את תושבי עזה".

על רקע הסירוב של חמאס לקבל את הכסף, שליח קטר למזרח התיכון נאם בעזה ביום שישי והעביר מסר לישראל ולפלסטינים לפיו ארצו נכונה לתווך בין הצדדים ולהפיג את המתיחות. בכיר אחר בארגון הטרור אמר שלשוום בריאיון לעיתון "אל-אחבאר" שרואה בלבנון כי הסירוב לקבל את הפעימה השלישית של הכסף הקטרי נבע מהתנאים החדשים שהציבה ישראל לשימוש בו. הוא הסביר כי ירושלים דרשה לשנות את מנגנון חלוקת הכספים והוסיפה שמות לרשימת הפקידים שנאסר להעביר להם כסף.