הקרן האירופית "הינד רג'ב", שהוזמנה לוועידת הרשות הפלסטינית היום (שבת) בדנמרק, הודיעה כי השתתפותה באירוע בוטלה בידי המארגנים ברגע האחרון. לפי הודעת הארגון, החלטת המארגנים התקבלה בעקבות "פרסומים כוזבים" בתקשורת הישראלית, אשר קושרים אותו לתנועות התנגדות בלבנון ובפלסטין. עוד נכתב בהודעת "הינד רג'ב" כי חלק מהדוברים בכנס סירבו לשבת לצדם בפאנל בעקבות זאת.

דיאב אבו ג'הג'ה (צילום: Reuters)
דיאב אבו ג'הג'ה, ממיסדי קרן "הינד רג'ב"|צילום: Reuters

בארגון הכחישו את הטענות והסבירו כי הם פועלים באופן עצמאי וחוקי, וכי "המשימה היחידה שלהם היא החתירה לצדק ואחריות לקורבנות ולמבצעי רצח העם המתמשך". בקרן אמרו כי בעקבות ביטול השתתפותו של הנציג הארון ראזה, "נדחה את כל ההזמנות להשתתף באירועים או כנסים".

הקרן הוקמה בספטמבר 2024, ולפי תחקיר "שומרים" שפורסם גם ב-N12, היא קשורה גם בארגון אחר, שמאתר גם הוא חיילים ישראלים בעולם: "תנועת 30 במרץ" (התאריך שבו מציינים פלסטינים את "יום האדמה"). בראש שני הארגונים עומדים שניים: דיאב אבו ג'הג'ה וכרים חסוּן, המתגוררים בבלגיה. עיקר פעילות הארגון היא באיתור "טביעות אצבע דיגיטליות" של חיילים, לרוב כאלה שתיעדו עצמם בעזה, ומגישים את פרטיהם לבית הדין הפלילי בהאג ולמדינות שבהם מצאו שנופשים אותם חיילים בסדיר ובמילואים.

הפגנות פרו-פלסטיניות (צילום: AP)
הפגנות פרו-פלסטיניות, ארכיון|צילום: AP

אבו ג'הג'ה נולד ב-1971 בכפר הלבנוני בינת ג'ביל, חסון נולד בבלגיה ב-1979 בעיירה רומסט. שניהם פעילי איסלאם קיצוני, הביעו תמיכה בארגון הטרור חיזבאללה ונכללו ברשימת המעקב של ארה"ב אחר דמויות שנדרשות לעבור בידוק מיוחד לפני טיסה אל ארה"ב או לטיסות החולפות מעליה – תת-רשימה של רשימת המעקב האמריקנית אחרי חשודים בטרור.

דיאב אבו ג'הג'ה ברשימת מעקב אמריקנית (צילום: צילום מסך)
דיאב אבו ג'הג'ה ברשימת המעקב האמריקנית|צילום: צילום מסך

עוד לפי אותו תחקיר, לאבו ג'הג'ה יש היסטוריה של פרובוקציות. הכניסה לבריטניה נאסרה עליו בגין קיצוניות, והוא היה נתון גם לחקירות בבלגיה, שם הוא מתגורר, בעיקר על רקע האשמות בכך שליבה הפרות סדר על רקע אתני. במהלך השנים "זכה" לתשומת לב פומבית בגין כמה מהתבטאויותיו הקשות, החל בהגדרת פיגועי 11 בספטמבר בארה"ב "נקמה מתוקה", וכלה בדברי הלל להתנגדות פלסטינים "בכל האמצעים" אחרי פיגוע שנרצחו בו ישראלים.

בעבר סיפר אבו ג'הג'ה לניו יורק טיימס שבראשית שנות האלפיים קיבל הכשרה צבאית מחיזבאללה, אך באחרונה הכחיש שהיה חבר בארגון הטרור. עם זאת, הוא עדיין מביע אהדה לזרוע הצבאית שלו ומציין כי כמה מראשיו הם "חברים".