ההכרזה על הסכם הפסקת האש בין ישראל לחמאס שהוצגה אתמול (רביעי) היא ללא ספק שיחת היום והאירוע המדובר והמסוקר ביותר בכל כלי התקשורת הגדולים ביותר בעולם. "ישראל וחמאס השיגו הפסקת אש לאחר 15 חודשי מלחמה", נכתב ברבות מהכותרות הראשיות באתרי החדשות בעולם.

תמונות החגיגות של המוני אזרחים עזתים מופיעות ברבים מהאתרים, אך גם רבים מציינים כי גם לאחר ההכרזה על העסקה – גם הלילה נרשמו הרוגים בעזה כתוצאה מתקיפות צה"ל. באתרים רבים מדגישים את שבריריות העסקה, החשש מההמשך והחזרה האפשרית למלחמה, לצד הדאגה הגדולה של משפחות החטופים בישראל – שלא יכולים להיות רגועים עד שיראו את יקיריהם כאן, לאחר חודשים ארוכים במנהרות חמאס.

"הסכם הפסקת האש כבר כאן. עבור עזה, המזרח התיכון – והעולם כולו, העתיד נותר לא ברור", נכתב בטור פרשנות בראש החדשות באתר הבריטי "גרדיאן". "הקורבן היה כל כך גדול, הסבל היה מקיף, שרק מעטים יוכלו לטעון בביטחון שזה היה שווה את זה", נכתב על ידי העורך המדיני של האתר.

אתרים רבים, כמו ניו יורק טיימס, סקיי ניוז ואחרים, ממשיכים כל העת לסקר בראש החדשות את מצב הפסקת האש בסגנון של "דיווחים שוטפים" – וכעת מביטים לעבר השלב הבא, של אישור העסקה בקבינט ובממשלת ישראל. "משפחות החטופים חוגגות את ההסכם, לצד חשש כבד", נכתב.

סוגיה נוספת שמעסיקה רבים, במיוחד בארה"ב, הוא המאבק על הקרדיט להגעה להסכם בין הנשיא היוצא ביידן והנשיא הנכנס טראמפ. ביידן הבהיר אמש כי הסכם הפסקת האש שהושג הוא בדיוק על פי קווי המתאר שהוא הציג וקבע כבר בסוף חודש מאי 2024. למרות זאת, בסביבת טראמפ טוענים כי ההסכם הושג כעת רק בשל הלחץ והאיומים שהפעיל לקראת חזרתו לתפקיד.

על כך נכתב במאמר נרחב בוול סטריט ג'ורנל: "כך סללו חודשים ארוכים של טלטלה גאופוליטית להסכם הפסקת האש בעזה". במאמר, שמופיע באחת הכותרות הראשיות באתר, נכתב: "התנאים של הסכם הפסקת האש בין ישראל וחמאס שהוסכמו אתמול לאחר שנה של שיחות עקרות אינן שונות למדי מאלו שכבר היו על הפרק עבור שני הצדדים לפני שמונה חודשים". במאמר מוצגים בין השאר שורה של לחצים פוליטיים שהופעלו ועדיין מופעלים מבית על ראש הממשלה בנימין נתניהו. לצד זאת הם מציינים כי לבחירתו של טראמפ והלחץ שהפעיל על הצדדים הייתה תרומה מכרעת.

"מיעוט של משפחות החטופים בישראל אינן רוצות את הסכם הפסקת האש, אלו הסיבות", נכתב בכתבה באתר CNN על חברי פורום "תקווה", לצד תמונתו של צביקה מור, אביו של החטוף איתן מור. בכתבות נוספות באתר מוצג פירוט של כל פרטי העסקה, וגם את המאמץ המשותף של ממשלי ביידן וטראמפ להגעה להסכם.

"העולם עוקב מקרוב לאחר ערב מתוח – והפסקת האש הזאת עדיין יכולה לקרוס", ניסו להסביר בסקיי ניוז. "ביידן לא יעניק לו את הקרדיט, אבל ההסכם הזה לא היה מתאפשר כעת ללא דונלד טראמפ", נכתב במאמר נוסף באתר.