הממשל האמריקאי החדש תחת דונלד טראמפ דורש למחוק את ההישגים של הספורטאיות הטרנסג'נדריות: היועץ המשפטי במשרד החינוך בארצות הברית שלח מכתב לנשיא ההתאחדות הלאומית לאתלטיקת מכללות, צ'רלי בייקר, וראש התאחדות בתי הספר התיכוניים, בוב לומברדי, שבו דרש לשלול את התארים ולמחוק את השיאים של ספורטאיות טרנסיות שהושגו לאחר השינוי והגדיר את העניין כ"בעל חשיבות דחופה". 

"אנחנו לא יכולים לבטל את הנזק שנגרם במהלך שנים של מדיניות ופרקטיקות אשר התכחשו למציאות של המין הביולוגי, ושילבו את המאפיין הבלתי ניתן לשינוי עם תפיסה סובייקטיבית ונזילה של 'זהות'", נכתב במכתב על פי הפרסום של ה-Daily Caller. "אבל אנחנו יכולים להכיר בעוולות שנגרמו כתוצאה מהמדיניות המוטעית הזו, והפיכת השפעותיה תאפשר להחזיר את המחויבות האמיתית לשוויון הזדמנויות עבור נערות ונשים בתחרויות ספורט ברחבי ארצות הברית". 

ההתאחדות הלאומית לאתלטיקת מורכבת מלמעלה מאלף מכללות וכחצי מיליון ספורטאים סטודנטים, מתוכם פחות מעשרה טרנסג'נדרים. השחיינית לשעבר מפנסילבניה, ליה תומאס, ושחקנית הכדורעף של אוניברסיטת סן חוזה, בלייר פלמינג, עמדו במרכז ויכוח סוער סביב השתתפות טרנסיות בספורט נשים, כאשר כל אחת מהן השתתפה בענפי הספורט שלהן ברמות הגבוהות והגיעה להישגים כשברקע מחאות נגדן. 

ליה תומאס (צילום: JOSEPH PREZIOSO/AFP , GettyImages)
ליה תומאס|צילום: JOSEPH PREZIOSO/AFP , GettyImages

על תומאס נאסר להתחרות במקצה נשים ברמות עילית לקראת האולימפיאדה על ידי בית הדין לבוררות בספורט, שקבע כי היא אינה זכאית לערער על מדיניות פדרציית השחייה הבין-לאומית. היא זכתה באליפות הארצית בקטגוריית 500 מטרים חופשי לנשים, בעוד שאת מקצה 200 מטרים חופשי היא סיימה במקום החמישי המשותף השחיינית ריילי גיינס מקנטקי בגמר התאחדות המכללות 2022, שהפכה מאז לאחת האקטיביסטיות המוכרות בעולם הפעילות נגד שילוב טרנסיות בספורט. 

פלמינג, מנגד, מעולם לא התייחסה לטענות הקשורות למגדר שלה בתקשורת, אך היא נחשפה כטרנסג'נדרית בחודש אפריל וקבוצת הכדורעף שבה שיחקה באוניברסיטת סן חוזה נאלצה להתמודד עם ביטולי משחקים מצד קבוצות יריבות, תביעות משפטיות וגל ביקורת. 

הממשל הפדרלי בארצות הברית יכול כעת להעניש גופים שמקבלים מימון אם הם "מונעים מנשים ונערות הזדמנויות ספורטיביות הוגנות". הממשל העניק לרשויות כלים לנקוט צעדים נוקשים נגד מוסדות שאינם מצייתים להנחיות, ומוסדות עלולים לאבד את המימון ומענקים לתוכניות חינוכיות אם לא ימנעו "מסטודנטיות הזדמנות שווה להשתתף בתחרויות ספורט על ידי כך שהוא מחייב אותן, במסגרת קטגוריות נשים, להתחרות מול גברים או להופיע עירומות בפניהם".

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Blaire Fleming‎‏ (@‏‎blaire.fleming‎‏)‎‏

פחות מ-24 לאחר שנחתם הצו האוסר על נשים טרנסג'נדריות להתחרות בספורט נשים, נפתחו חקירות נגד אוניברסיטאות סן חוזה פנסילבניה ואיגוד הספורט הבין-תיכוני של מסצ'וסטס, לאחר שהוגשו תלונות על הפרת תקנות IX של בכך שהתירו לספורטאיות טרנסיות להתחרות. 

תקנות IX הן תקנות העוסקות בשוויון מגדרי בספורט ומניעת הטרדה מינית בקמפוסים, אך הן מפורשות בצורה אחרת על ידי כל ממשל והדבר הוביל בשנים האחרונות לחוסר יציבות. ביום הראשון לכהונה של ג'ו ביידן הוא חתם על צו נשיאותי אשר קובע כי המושג "מין" בתקנות מתפרש כ"זהות מגדרית", מהלך שאפשר לספורטאים טרנסים להשתתף בתחרויות התואמות את הזהות המגדרית שלהם. עם זאת, עברו שלוש שנים נוספות עד שהן אושרו, אך הן לא כללו ספורט ספציפי והוקפאו בבית המשפט. 

לעומתו, הצו של טראמפ קובע במפורש כי "מין" הוא "סיווג ביולוגי בלתי ניתן לשינוי כזכר או נקבה" וכי הוא אינו כולל את המושג "זהות מגדרית". יותר מכך, הצו מוסיף כי "המין אינו ניתן לשינוי והוא מבוסס על מציאות יסודית ובלתי ניתנת לערעור".