התושבים באזור אגם נאיוואשה שמצפון-מערב לניירובי, בירת קניה, מתמודדים כבר זמן רב עם מין פולש שהשתלט על האגם. יקינתון המים שכיסה את מי האגם חונק את הדגים והופך את השיט שם לכמעט בלתי אפשרי.
סיימון מצ'ריה, דייג מקומי, סיפר על הבעיה באגם נאיוואשה. "היה מקרה שבו דייגים נלכדו על ידי יקינתון בתוך האגם במשך שלושה ימים. היינו צריכים לבקש עזרה מהממשלה שהשתמשה במסוק כדי לחלץ אותם", הוא תיאר.
לדברי מצ'ריה, בימים מסוימים הוא פשוט לא מסוגל לדוג באגם בגלל הצמח. כשהוא עושה זאת, הוא עלול לאבד את הרשתות שלו מתחת לצמח הצף, מה שיחייב אותו לקנות רשתות חדשות וימנע ממנו להרוויח כסף באותו יום. יקינתון המים שמכסה את פני השטח גם חוסם את אור השמש, מתחרה עם מיני צמחים אחרים ומפחית את החמצן במים - מה שגורם לכך שמראש יש פחות דגים באגם.
הבעיה כל כך גדולה שאפשר לראות אותה מהחלל. הצמח גם מאיים על תעשיית הפרחים באזורי הביצות המקיפים את האגם שגודלו 150 קמ"ר.
יקינתון המים הוא המין הפולש הנפוץ ביותר בעולם ואחד המסוכנים ביותר לסביבה. מקורו של הצמח בדרום אמריקה, אך הוא נמכר כצמח נוי אקזוטי למדינות רבות אחרות. הצמח משתלט על אזורים עם מים מתוקים ועלול לסתום מערכות הידרואלקטריות והשקיה, כך שגם מי שלא גר בקרבתו עלול להיפגע. הוא הוגדר "מין פולש זר" בכל היבשות מלבד אנטארקטיקה.
באפריקה המצב חמור במיוחד. דוח של האו"ם מהשנה שעברה הצביע על "גדילה מעריכית" של המין הפולש עם שינויים בשימוש בקרקע ושינויי אקלים. צוותי משימה מארגונים רבים ניסו למצוא פתרונות לבעיה, כמו החדרת חדקוניות שתוקפות את הצמח כדי להגביל את התפשטותו ואף לגרום לו לאבד ציפה.
בנוסף, עלו הצעות לקצור את יקינתון המים ולשלב אותו עם פסולת עירונית וגללי פרות להפקת דלק ביולוגי. בקניה, חברה מקומית מטפלת בבעיה, כמו גם בסוגיית זיהום הפלסטיק במדינה, על ידי הפיכת הצמח הפולשני לביופלסטיק.
דייגים מקומיים, בהם מצ'ריה, קוטפים כעת את הצמח הפולשני באגם נאייוואשה, ואז מייבשים ומוכרים אותו לחברה. לדברי מצ'ריה, זו הכנסה חלופית שימושית, במיוחד בימים שבהם הצמח מכסה את הרשת שלו ומונע ממנו לתפוס דגים. הוא מקווה שפעילות החברה תתרחב ותאפשר לקהילה הסובבת את האגם לקצור כמויות גדולות יותר של הצמח הפולש.