טראמפ חוזר לבית הלבן עם כוחו ויכולותיו המדיניות בשיא שלא נראה שנים ארוכות אצל נשיא אמריקני. הנשיא ה-45, שיהפוך לנשיא ה-47, כבר הטביע את חותמו על הפסקת האש המיוחלת במלחמה בישראל, והבטיח להביא לסיומה של המלחמה באוקראינה. הוא מבטיח לקדם מדיניות חוץ שונה לחלוטין מזו של ביידן – ולרקום קשרים עם אויבים ויריבים מוחרמים, ולהכביד את ידו על בעלי הברית הטבעיים. ברחבי העולם כולו מצפים לראות את צעדיו הראשונים – ולהבין מה יהיה היחס כלפיהם, וכמה זה יעלה להם.
ישראל
לא יהיה מופרך לומר שאין מדינה בעולם שמחכה יותר לחזרתו של טראמפ לבית הלבן מאשר ישראל. לצד תמיכה עזה של ממשל ביידן בישראל מאז תחילת המלחמה ב-7 באוקטובר, רבים בישראל זועמים על מה שהם זיהו כהגבלות ואתגרים שהטיל הממשל היוצא על הממשלה בישראל בכל הקשור לניהול המלחמה. בסקרים רבים שנערכו ערב הבחירות בין טראמפ להאריס ניכר יתרון עצום לנשיא ה-45 וה-47 על פני סגניתו של הנשיא ה-46.
יותר מכול, ניכר כי בישראל מצפים להבין מה תהיה המדיניות של טראמפ בכל הקשור לאיראן. על פי דיווחים רבים, טראמפ נערך להחזיר את מדיניות ה"לחץ המרבי" של העיצומים על איראן, ויש דיווחים כי בסביבתו בוחנים את האפשרות לתקוף את מתקני הגרעין באיראן.
בישראל מצפים מאוד גם להתקדמות תחת ממשל טראמפ במגעים לנרמול היחסים עם ערב הסעודית – מאמצים שלא הבשילו בזמן ממשל ביידן. עם זה, קיים חשש כי טראמפ, שניכר כי הוא נחוש לזכות בפרס נובל לשלום, עלול לאלץ את ישראל לוויתורים מורכבים מול הפלסטינים. בימים האחרונים נשמעו בישראל טענות על כך שטראמפ אילץ את ירושלים להתפשר כדי להגיע להסכם הפסקת האש במלחמה נגד חמאס.
הפלסטינים
למרות ההתלהבות בישראל מטראמפ, גם בצד הפלסטינים מצפים מאוד לתחילת כהונתו. בקרב הפלסטינים בפרט ובעולם הערבי בכלל הורגשה בשנה האחרונה שאט נפש קשה כלפי ממשלו של ביידן, עם התחושה כי הנשיא האמריקני היוצא לא עשה מספיק כדי למנוע מישראל לפגוע באוכלוסייה אזרחית ברצועת עזה ובדרום לבנון. תמיכת המוסלמים והערבים בארה"ב בטראמפ בבחירות לנשיאות מעידות על התקווה שהם תולים בטראמפ שיביא לשינוי המצב וסיום המלחמה.
ערב הסעודית
המשטרה בריאד, כמו שורה של משטרים לא חופשיים אחרים במזרח התיכון, מצפה לחזרתו של טראמפ לבית הלבן, לאחר שניהלו עימו מערכת יחסים משגשגת במהלך כהונתו הראשונה. טראמפ, בניגוד לביידן וגורמים במפלגה הדמוקרטית, ידוע כמי שאינו מקפיד ומדקדק בסוגיות הקשורות לזכויות אדם, לעומת ביידן שהערים אתגרים בתחום זה.
הסעודים מצפים להרחבת השותפות המדינית והביטחונית עם ארה"ב תחת ממשל טראמפ, לאחר שכהונתו של ביידן התחילה במתיחות חריפה עם הסעודים, האמירותים ואחרים באזור. בנוסף, טראמפ צפוי לגלות מדיניות מקילה הרבה יותר בתחום האנרגיה המזהמת, שמכניסה מדי שנה עשרות מיליארדים לקופותיהן של ערב הסעודית ומדינות נוספות במפרץ, ואם הוא ירחיב את העיצומים על איראן המחירים אף צפויים לעלות.
איראן
הרפובליקה האיסלאמית היא ככל הנראה המדינה שצפויה אולי להיפגע יותר מכל אחת אחרת בעקבות חזרתו של טראמפ לבית הלבן. בטהראן כבר נערכים להכבדה קשה מאוד בסנקציות של ארה"ב מיד עם חזרתו של טראמפ, וגם לאפשרות של תקיפה נגד מתקני הגרעין שלהם. על פי דיווח ברויטרס בשבוע שעבר, קיים קונצנזוס בקרב יועציו של טראמפ על חזרה למדיניות ה"מקסימום לחץ" נגד איראן, ולאורך השבועיים האחרונים תרגלו באיראן התמודדות עם מתקפות נרחבות נגד מתקני הגרעין – עדות להיערכות לקראת חזרתו של טראמפ.
רוסיה
על פי כל ההערכות והפרשנויות, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין היה מעודד מאוד מניצחונו של טראמפ בבחירות לנשיאות. ערב הבחירות העריך המודיעין האמריקני כי ברוסיה רוצים בניצחונו של טראמפ, ואולי אף ינסו להתערב בהן לטובתו.
לאורך השנה האחרונה הבהיר טראמפ את רצונו החד-משמעי לסיום מהיר של המלחמה באוקראינה, ועל פי כל הדיווחים זה צפוי להיות בתנאים של מוסקווה ולא של קייב. בשבועיים האחרונים ניכר שינוי קל בעניין זה, עם התחזקות ההערכות כי טראמפ דווקא צפוי להגביר את תמיכתו באוקראינה ולא לכפות עליה שיחות עם רוסיה בתנאים לא נוחים.
טראמפ דן לאורך השבועות האחרונים באפשרות של הסרת לפחות חלק מהסנקציות על רוסיה – לקראת אפשרות של סיום המלחמה. ההערכה היא כי טראמפ צפוי לנקוט קו פחות תקיף כלפי פוטין ורוסיה ביחס לקו שנקט ביידן ושדווח כי קמלה האריס תנקוט אם הייתה מנצחת בבחירות.
אוקראינה
בתחילת קמפיין הבחירות שלו הודיע טראמפ כי יעצור לחלוטין את מדיניותו של ביידן למשלוחי הנשק לאוקראינה, אך בשבועות האחרונים מסתמנת מדיניות אחרת – לפיה טראמפ אולי ימשיך את התמיכה הביטחונית עד להגעה להסדר לסיום המלחמה. טראמפ מתח ביקורת על החלטתו של ביידן לאפשר לאוקראינה לתקוף בעומק שטח רוסיה בנשק אמריקני, ונראה כמי שלא יתמוך בתנאים של קייב לסיום המלחמה – גם במחיר סיכון ביטחונה הלאומי.
זלנסקי מנסה להפעיל על טראמפ לחצים כבדים לקבל את תנאיה של אוקראינה, למשל בניסיון לפתות אותו מהעוצמה הצבאית שהשיגה אוקראינה – כחלק מניסיונו לשכנע אותו לצרפה לנאט"ו. ביידן תמך באוקראינה בצורה כמעט חסרת תקדים, ואצל טראמפ המצב צפוי להיות שונה – השאלה עד כמה.
סין
המעצמה הענקית ומי שמזמן נחשבת כאיום הגדול ביותר על הביטחון הלאומי בארה"ב עוקבת גם היא בנשימה עצורה לקראת חזרתו של טראמפ. כמו במקרה של פוטין, ההערכות הן כי גם כלפי הנשיא הסיני שי ג'ינפינג צפוי טראמפ לנקוט גישה מקילה יותר לעומת קודמו בתפקיד ביידן. ביידן נקט קו תקיף יחסית כלפי סין, בייחוד בכל הקשור לטייוואן, וטראמפ יעמוד למבחן בהקשר הזה, על רקע ההערכות כי סין נערכת לפעולה צבאית חד-צדדית באי בשנים הקרובות.
טראמפ איים על סין כי יטיל עליה שורה של מכסים קשה, מה שיפגע ביחסי הסחר הגדולים ביותר בעולם. לצד זאת, טראמפ מנסה לאותת לסין כי עשויים להיות לשתי המדינות יחסים טובים, עם הבטחתו לשקול מחדש את סגירת טיקטוק בארה"ב, ועם הדיווח אמש בוול סטריט ג'ורנל כי טראמפ אמר ליועציו שהוא מעוניין לבקר בסין לאחר כניסתו לבית הלבן, ועל פי אחד המקורות בכתבה הביקור עשוי להתרחש כבר ב-100 הימים הראשונים לכהונתו.
קוריאה הצפונית
סביר כי משטרו של קים ג'ונג און מצפה לחידוש המאמצים המדיניים של טראמפ מול פיוגניאנג, שלא הושלמו במהלך כהונתו הראשונה. רצונו של טראמפ להיות פורץ דרך בתחומי מדיניות עשוי להחזיר אותו לשיחות עם הרודן האכזר קים.
האיחוד האירופי
בבירות אירופה עוקבים בחרדה ובבהלה אחר המהלכים של טראמפ בכניסתו לתפקיד. טראמפ כבר איים כי יטיל מכסים על מדינות באירופה, איים להשתלט צבאית על גרינלנד, חלק מהאיחוד האירופי, וגם איים להפקיר את מדינות נאט"ו אם לא יעמדו בהתחייבויותיהן הכספיות – ובמקביל קרא להעלות את מינימום ההוצאה הביטחונית בברית לכ-5% מהתמ"ג של כל מדינה ומדינה. טראמפ זכור לשמצה בבריסל ובבירות נוספות ביחסים הרעועים שניהל עם מדינות האיחוד בכהונה הקודמת שלו, זאת במקביל לקמפיין התמיכה שמנהל בשבועות האחרונים בעל בריתו אילון מאסק במפלגות הימין הקיצוני בגרמניה ובבריטניה.
קנדה
קנדה היא המדינה הראשונה שכבר הזדעזעה מניצחונו בבחירות של טראמפ, עוד לפני שנכנס לתפקיד – לאחר התפטרות ראש הממשלה המיתולוגי ג'סטין טרודו בעקבות גלי ההדף שעוררו איומי המכסים של טראמפ והסוגיות הפוליטיות הפנימיות, לצד ירידה דרמטית בתמיכה בו מבית. בקנדה ערים לספקולציות שמפזר טראמפ על הפיכתה ל"מדינה ה-51" בארה"ב, אך גם אומרים כי מדובר בניסיון להסיט את השיח מהאיום המרכזי של הגברת המכסים והאתגרים הרבים שצפויים ביחסים הכלכליים בין המדינות.
מדינות אמריקה הלטינית
ממשלת הימין בארגנטינה, שמונהגת בידי חאבייר מיליי, שמחה ומתרגשת מחזרתו של טראמפ לבית הלבן. טראמפ ומיליי מקיימים מערכת יחסים חמה וקרובה, וטראמפ החמיא רבות למיליי על מהלכיו הכלכליים המהפכניים בארגנטינה בדרך לייצוב המצב הקשה שם.
בברזיל, ממשלת השמאל הסוציאליסטית בראשות לולה צפויה לחיים לא פשוטים מול ממשל טראמפ. יריבו המרכזי של לולה, הנשיא לשעבר ז'איר בולסונארו שחשוד בפלילים, מצפה בקוצר רוח לחזרתו של טראמפ, בעל בריתו וחברו הקרוב. בית המשפט העליון לבחירות בברזיל אסר על לולה להתמודד למשרות ציבוריות בשנים הקרובות, ובכך מנע את חזרתו בפועל לנשיאות המדינה, אך הוא הבהיר לאחרונה כי הוא מצפה שטראמפ יפעיל לחץ בצורה כזאת שתביא לביטול האיסור הזה.
גם במקסיקו, מדינת הענק שגובלת בארה"ב מדרום, עוקבים במתח לקראת חזרתו של טראמפ לתפקיד. טראמפ איים במדיניות קשה ואכזרית נגד מקסיקו על רקע סוגיות ההגירה הבלתי חוקית, והברחת הסמים הבלתי נגמרת מתחומה. באחת ההתבטאויות הקיצוניות של טראמפ לפני הבחירות, הוא לא שלל תקיפה צבאית של יעדים של קרטלי הסמים במקסיקו.