צבא רוסיה פתח ביממה האחרונה במתקפה נרחבת נגד צבא אוקראינה במחוז קורסק, כך לפי דיווחים והצהרות משורת מקורות. לאחר יותר משלושה חודשים - צבא רוסיה החל במבצע לחימה נרחב לשחרור השטח שצבא אוקראינה כבש בתחומי הפדרציה הרוסית, בסיוע כוחות הצבא של צפון קוריאה.
כוחות הצבא הרוסי ריכזו כ-50 אלף חיילים לקראת מתקפת הנגד במחוז קורסק, מתוכם כ-11 אלף לוחמים מצפון קוריאה. צבא אוקראינה פלש למחוז קורסק ברוסיה בתחילת חודש אוגוסט, ונכון להיום שולט בשטח של כ-600 קמ"ר ממחוז הגבול הרוסי. לאורך שלושה חודשים של לחימה, צבא רוסיה לא הצליח להשתלט מחדש על השטח שנכבש, או לפחות לא על רובו הגדול.
על פי דיווח בניו יורק טיימס, כל 50 אלף החיילים של רוסיה שרוכזו כדי לקחת חלק במתקפת הנגד במחוז קורסק הם חיילים חדשים שגויסו, ומוסקווה לא נאלצה להסיט לשם כך חיילים מנוסים מגזרות לחימה אחרות באוקראינה. בתחילת הפלישה האוקראינית למחוז קורסק הסיט צבא רוסיה כ-30 אלף חיילים מגזרות שונות באוקראינה, בעיקר מאזור זפוריז'יה בחזית הדרום, אולם המתקפה כעת תתבסס על חיילים חדשים ו"טריים".
זו צפויה להיות הפעם הראשונה במלחמה שבה חיילים צפון קוריאנים ישחקו תפקיד מכריע. החיסרון המרכזי של החיילים מצבאו של קים ג'ונג און הוא שאין להם כלל ניסיון קרבי, והעולם עוקב בדריכות אחר ה"פיילוט" החדש - ובהמתנה לראות כיצד יגיבו החיילים הצפון קוריאנים בשדה הקרב, ואם בפיונגיאנג ימשיכו לספק חיילים לצבאו של פוטין.
הלחימה במחוז קורסק היא רק זירה אחת מבין כלל הזירות והחזיתות במלחמה הרחבה, שמתקדמת לציון שנתה השלישית. לאורך החודשים האחרונים צבא רוסיה רושם הצלחות רבות, בזו אחר זו, וכובש עוד ועוד שטחים ויישובים בחבל דונבאס במזרח אוקראינה. בכיר בממשלת אוקראינה אמר אתמול לסוכנות הידיעות רויטרס כי 5-4 החודשים הקרובים צפויים להיות מכריעים לקראת סיום המלחמה, במסגרת המאמצים של קייב ומוסקווה לשפר עמדות לקראת שיחות המשא ומתן.
סערת הגרסאות בין טראמפ לפוטין - וההצעה של זלנסקי
טראמפ, שאמר פעם אחר פעם במהלך קמפיין הבחירות שלו כי יפעל לסיום המלחמה, עדיין לא הציג שום תוכנית ברורה וחד-משמעית. בסוף השבוע דווח בוושינגטון פוסט כי טראמפ שוחח עם פוטין ביום חמישי. בין השאר דווח כי הנשיא הבא של ארה"ב אמר לנשיא רוסיה כי הוא תומך במתווה לסיום המלחמה שבו רוסיה משאירה בידיה שטח גדול שנכבש באוקראינה.
למרות הדיווח בארה"ב, דובר הקרמלין הכחיש אתמול רשמית את הדיווח, וטען כי שיחה בין טראמפ ופוטין לא התרחשה בתקופה האחרונה, ואף אמר כי "פוטין לא מתכוון לדבר עם טראמפ כרגע". בשלב זה לא ברור מי משני הצדדים משקר, סביבת טראמפ שהדליפה את הדיווח לוושינגטון פוסט, או דוברו של פוטין.
למרות ההיערכות הכללית לסיום המלחמה, ב"פייננשל טיימס" דווח הבוקר כי זלנסקי מנסה לפתות את טראמפ להסכים לעמדותיו וכוונותיו לסיום המלחמה בתנאים הנוחים לאוקראינה ולא לרוסיה. על פי הדיווח, זלנסקי הציג לטראמפ בפגישתם בארה"ב בחודש ספטמבר את "תוכנית הניצחון" שלו - שעיקרה המשך חימוש אוקראינה וצירופה לנאט"ו.
בדיווח נכתב כי זלנסקי התאים את התוכנית לטראמפ, ולפחות כמה סעיפים בה מעניינים במיוחד את הנשיא הבא של ארה"ב. בראש ובראשונה זלנסקי הציע לטראמפ כי לאחר המלחמה כוחות צבא אוקראיניים יחליפו כוחות צבא אמריקניים רבים המוצבים באירופה, כחלק מהדרישה של זלנסקי להצטרף לנאט"ו. הדרישה הזאת מגיעה על רקע גישתו הבדלנית של טראמפ לצמצם ככל הניתן את נוכחות כוחות צבא ארה"ב במדינות מרוחקות בעולם. הצעה נוספת היא לשתף את ארה"ב ומדינות המערב במשאבים ואוצרות הטבע של אוקראינה, וגם לסלק את הנוכחות הסינית מהמגזר התעשייתי באוקראינה, ולהעביר אותו לספקים ויצרנים אמריקנים.