עד לפני כשלושה שבועות הדאחיה בביירות עוד הייתה "הקו האדום" של חיזבאללה, אלא שמאז היא הספיקה להפוך למגרש המשחקים של צה"ל, כפי שניכר היטב בשטח. התיעודים של ההרס, הלבנונים שנמלטים והקולות מהשטח: כך זה נראה בצד השני.

חיל האוויר ביצע הלילה (בין שבת לראשון) עשרות תקיפות עוצמתיות בדאחיה. נראה במקום עשן מיתמר ונשמעו היטב פיצוצי המשנה, כתוצאה מפגיעה באמל"ח. בנוסף, דלקה פרצה גם באולפני הטלוויזיה של רשת אל-מנאר שמזוהה עם חיזבאללה, בעקבות התקיפות הממושכות.

דליקה באולפני אל-מנאר
דליקה באולפני אל-מנאר

"תקיפות עזות וחסרות תקדים בדאחיה, הדי הפיצוצים נשמעים ברחבי ביירות", תיארו בלבנון. בין תושבי הדאחיה היה גם מי שכינה את התקיפות 'ליל גיהינום' והצביע על כך שמדובר "בלילה הקשה ביותר מאז תחילת המלחמה" עם יותר מ-30 תקיפות.

גל התקיפות הנמרץ שהורגש היטב בביירות, גרם ללבנונים במחנות הפליטים סברה ושתילה, בפרברים הדרומיים של ביירות - לעשות מעשה ולהימלט משם במהלך הלילה.

כעת, בבוקר שאחרי התקיפות, נחשפים ממדי ההרס בדאחיה, כפי שכבר התרגלנו לראות בשבוע האחרון. תיעוד אחר תיעוד מזכירים במידה מסוימת את ההרס שנגרם לרצועת עזה במלחמה, אלא שהפעם התמונות האלו מגיעות מהסמל של חיזבאללה בביירות.

מעבר לתיעודים של הבניינים הקורסים ושל ההריסות שנערמו בצידי הדרך, גם הכביש ברובע הדאחיה בביירות שמוביל לנמל התעופה, א-ר'בירי, הפך למוקד של הרס כפי שמשתקף בסרטונים.

כיומיים אחרי ניסיון החיסול של יורשו המסתמן של נסראללה האשם ספי א-דין, עדיין אין אימות ודאי לחיסולו - אלא שבחיזבאללה לא מכחישים פומבית את הדיווחים. חבר הפרלמנט הלבנוני מטעם חיזבאללה חסן עז א-דין אמר אמש: "כל מה שקשור לגורלו של האשם ספי א-דין לא רשמי ולכן לא מעורר אצלנו עניין. ההתנגדות לא מושפעת מחיסול של מנהיג או גורם כלשהו".

בנוסף, לשכת ההסברה של חיזבאללה טענה: "כמה כלי תקשורת מפרסמים ידיעות שמיוחסות למקורות בארגון לגבי גורלם של בכירי חיזבאללה בעקבות התקיפות בדאחיה. אנחנו לא מפרסמים מידע דרך מקורות, עמדתנו תפורסם בהצהרה רשמית. כמה כלי תקשורת פרסמו ידיעות כוזבות ושמועות לא מבוססות על המצב הארגוני של כמה בכירי חיזבאללה, במסגרת לוחמה פסיכולוגית נגד ההתנגדות שמשרתת את הציונים".

ערוץ אל-חדת' הסעודי דיווח: "הקומות התחתונות של המבנה באל-מריג'ה בדאחיה שהותקף ובו שהה האשם ספי א-דין נהרסו לחלוטין, הסיכוי לשרוד את התקיפה הוא אפסי". לפי הדיווח, לפחות בכיר אחד בחיזבאללה היה עימו ברגע התקיפה. צוותי ההצלה לא הצליחו להיכנס למקום, וכן נטען כי עד כה לא נמצאה גופתו.

העיתונאי הלבנוני נדים קוטיש הדגיש: "הכרזה על הפסקת אש חד-צדדית היא החובה הלאומית היחידה עכשיו. לבנון חשופה לגמרי וחיזבאללה חשוף עוד יותר. בלי מאות אלפי טילים, בלי נשק שיפר את האיזון, בלי משוואות הרתעה. רק קריאה מטורללת למות, עקירה והשמדה של העם הלבנוני".

ג'ובראן באסיל, ראש "הזרם הפטריוטי החופשי" שנחשב לבעל ברית פוליטי של חיזבאללה טען: "אנחנו לא יכולים לעצור את נתניהו, אלא להגן על החברה שלנו מבפנים. אמרנו בעבר שההתנגדות לבדה לא יכולה לנצח, אלא חייבת לעבוד עם המדינה".

"האם אתם מאמינים שכל בניין שנפגע הוא מרכז של חיזבאללה?", הוסיף באסיל. "המטרה היא להטיל אימה על אנשים ולעקור אותם, והעקירה הכפויה נועדה לפגוע בעם כולו". הזמרת המפורסמת בלבנון אליסה השיבה: "כלומר, איפה לבנון ואיפה אתה!? תתביישו, אין איפה לאכול ולא יודעים איפה לישון בזמן שאתה משתמש בהיגיון הזול הזה. הדבר החשוב ביותר הוא שיבוא מישהו שיוכל לנהל את המשבר הזה מכל הכיוונים".

הפעיל הלבנוני עימאד הציג מצידו: "כך נראה ניצחון בעיני המנהיג העליון של איראן ח'מנאי - תימן עולה באש, לבנון עולה באש, סוריה עולה באש וגם עזה עולה באש".