בעולם הערבי מגנים את התקיפה הישראלית שבוצעה הלילה (בין שישי לשבת) באיראן. במשרד החוץ הירדני כתבו כי התקיפה: "מהווה הפרה של החוק הבין-לאומי, פגיעה בריבונותה והסלמה מסוכנת הדוחפת למתיחות נוספת באזור. בממלכה הדגישו כי אף "מטוס צבאי ששייך לצדדי העימות באזור - לא הורשה לעבור במרחב האווירי הירדני". גינויים גם בסעודיה, עומאן ואיחוד האמירויות.

 

 

משרד החוץ הסעודי על התקיפה: "מהווה הפרה של הריבונות והחוקים והנורמות הבין-לאומיים. הממלכה הדגישה את עמדתה הנחרצת שמתנגדת להמשך ההסלמה באזור ולהרחבת הסכסוך המאיים על הביטחון והיציבות של מדינות האזור. קוראים לכל הצדדים לנקוט באיפוק מירבי ולהפחית את ההסלמה".

גורם בבית המלוכה הסעודי ל-N12 אחרי גינוי התקיפה: "הגינוי הזה הוא קריאה לכל הצדדים לנהוג באיפוק ולחסוך מהאזור הסלמה שעלולה לגלוש למלחמה כוללת. הממלכה לא מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל, ולכן היא לא כתובה בהצהרה שלה בניגוד לאיראן שמקיימת כיום יחסים עם ריאד. סעודיה קוראת להימנע מהסלמה באזור - בין אם מאיראן, מארה"ב, מישראל ומכל הצדדים".

 

 

באיחוד האמירויות, הבהירו גם כן כי הם מצפים מהצדדים לנהוג באיפוק ולעצור את ההסלמה. בהודעה של משרד החוץ האמירותי, נכתב: "מודאגים מהמשך ההסלמה והשלכותיה על הביטחון והיציבות באזור. מדגישים את החשיבות של איפוק כדי למנוע סיכונים ואת הרחבת הסכסוך. איחוד האמירויות מחויבת לחוקים הבין-לאומיים ולכיבוד הריבונות של המדינות, ומדגישה את הצורך לפתור מחלוקות באמצעים דיפלומטיים, הרחק מהעימות ומההסלמה".

 

 

במשרד החוץ של סולטנות עומאן, גינו בחריפות את "התקיפה האווירית של ישראל באיראן המהווה הפרה בוטה של ריבונות איראן ושל החוקים הבין-לאומיים. קוראים לקהילה הבין-לאומית לנקוט פעולה יעילה כדי לעצור את התוקפנות ולשים קץ להפרות הבוטות האלו".

במשרד החוץ המצרי הודיעו כי הם עוקבים בדאגה רבה אחר "מצב ההסלמה המסוכן והתקיפה הישראלית באיראן ומגנים את כל הצעדים שמאיימים על הביטחון ועל היציבות באזור". עוד מסרו המצרים כי הם "מזהירים מפני הסכנות של ההסלמה הנוכחית שעלולה להוביל לעימות מסוכן. מדגישים את עמדתנו הקוראת להגיע במהירות להפסקת אש ברצועת עזה, במסגרת עסקה לשחרור חטופים ואסירים, ומחדשים את הדרישה להפסקת אש מיידית בלבנון".

 

 

גם משרד החוץ הקטארי גינה בחריפות את התקיפה הישראלית באיראן, וקראו לצדדים לפנות להידברות: "פעולה זו מהווה הפרה בוטה של ריבונות איראן ושל עקרונות המשפט הבין-לאומי. מביעים דאגה עמוקה מההשלכות החמורות שעלולות להיגרם וקוראים לכל הצדדים לנהוג באיפוק, לפתור מחלוקות בהידברות ובאמצעים שלווים. מחדשים את הקריאה לקהילה הבין-לאומית להגברת המאמצים לרגיעה".

 

 

ממשלת עיראק הצטרפה לגינויים: "הישות הציונית ממשיכה במדיניות התוקפנית שלה ובהרחבת הסכסוך באזור, שאותם היא מבצעת ללא הרתעה. עיראק מגנה בחריפות את התוקפנות הציונית נגד איראן ומחדשת את הסולידריות והעמידה לצד הרפובליקה האיסלאמית".

גם ברוסיה הגיבו להתפתחויות, ובהודעה מטעם משרד החוץ הרוסי נכתב: "מודאגים מאוד מההסלמה המתמשכת בין ישראל ואיראן; מפצירים בכל הצדדים המעורבים להפסיק את האלימות ולמנוע סיטואציה קטסטרופלית".